Cum facem internetul mai rapid

Cum facem internetul mai rapid?

 

Cum facem internetul mai rapid

Cum facem internetul mai rapid

Cum facem internetul mai rapid, dupa ce suntem absolut siguri ca nu ne „fura internetul” nici unul din vecini sau, dupa caz, am reusit sa indepartam intrusii prin securizarea corespunzatoare a retelei sau prin schimbarea firmware-ului router-ului? Exista mai multe cauze posibile si probabile (mai mult sau mai putin :) ) care conduc la micsorarea drastica a vitezei de internet insa, pentru a nu pierde foarte mult timp cu „vindecarea” bolnavului, trebuie incercate / aplicate intr-o anumita ordine, incepand cu cele mai probabile, care apar cel mai des ca si cauze a micsorarii vitezei de internet, si terminand cu cele care apar destul de rar, dar care este posibil sa apara si, daca sunteti ghinionist „dovedit”, atunci puteti incepe chiar cu acestea!

Presupun ca nu mai trebuie sa amintesc de faptul ca „vinovatul” poate fi, in foarte multe cazuri, un virus, pentru ca imi imaginez ca nimeni nu se mai indoieste de faptul ca un antivirus – sunt foarte multe si gratuite, BitDefenter, antivirusul romanesc, fiind cel mai bun, dar mai sunt si altele, cum ar fi Avast, Avira, AVG – este cat se poate de util pentru pastrarea „sanatatii” computerului / laptopului dumneavoastra.

In primul rand trebuie sa verifici daca ai ultima versiune a browser-ului pe care il folosesti, dar si a sistemului de operare si daca esti la zi cu upgrade-urile.

Apoi trebuie sa stergi „balastul” care trage in jos browser-ul, adica cookie-urile, istoricul, cache-ul, fisierele temporare.

Cum facem internetul mai rapid - stergerea istoricului in browser-ul Edge

Cum facem internetul mai rapid – stergerea istoricului in browser-ul Edge

Pentru cei ce folosesc Windows 10 si browserul lui, Edge, stergerea istoricului este cel mai simplu lucru (vezi foto), se face click pe cele trei liniute, apoi tab-ul cu ceasul si in dreapta se afla „Goliti tot istoricul”. Nici pentru celelalte browsere nu este foarte greu, doar trebuie facute mai multe click-uri.

In Chrome, trebuie navigat cu Tools – History – Clear Browsing Data; exista si este foarte indicat sa pastrati parolele, oricand iti pot fi de folos!

Pentru Mozilla Firefox, traseul este asemanator: Tools – History – Clear Recent History si veti fi intrebat (si este foarte indicat sa raspundeti cu „Da” :) ) daca doriti sa stergeti totul, de la data instalarii browser-ului.

Cum facem internetul mai rapid - stergere istoric in Internet Explorer - selectare elemente de sters

Cum facem internetul mai rapid – stergere istoric in Internet Explorer – selectare elemente de sters

Cum facem internetul mai rapid - stergere istoric in Internet Explorer

Cum facem internetul mai rapid – stergere istoric in Internet Explorer

Internet Explorerul are Tools – Delete Browsing History (Ctrl + Shift + Del), unde trebuie sa aveti grija, ca si la Chrome, sa nu bifati casuta cu Passwords (vezi foto)!

Vom continua maine sa vedem „Ce masuri luam pentru cresterea vitezei computerului”.

In caz ca aveti nevoie de informatii, sau daca aveti vreo problema „imposibila”, va asteptam la noi la sediu  – str. Vintila Mihailescu nr. 7, daca locuiti in  zona Crangasi, sau str. Racari nr. 14, bloc 44, sc. 1, ap. 3, daca locuiti in zona Dristor – pentru a o rezolva si pentru a va informa despre ofertele noastre, care sunt foarte avantajoase! Va putem asigura inclusiv montajul unui device, daca il achizitionati de la noi.

Nu uitati sa sunati inainte la telefon  0763 644 629 (Crangasi) sau 0765 941 097 (Dristor)!

[Daca nu vi se raspunde, insistati, pot exista probleme cu furnizorul de telefonie mobila]

Intotdeauna, parerea dumneavoastra este importanta pentru noi si am fi bucurosi daca ne-ati lasa un comentariu (mai jos) in care sa ne spuneti parerea dumneavoastra si sa ne indicati eventuale directii in care sa mergem cu explicarea diferitilor termeni sau caracteristici sau… ce anume v-ar interesa sa gasiti pe blogul nostru.

Pe maine!

 

 

 

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.