Testarea conexiunii la internet

Testarea conexiunii la internet

 

Testarea conexiunii la internet este foarte necesara in conditiile in care pe piata exista oferte care de care mai tentante din punct de vedere al raportului viteza / pret, astfel incat mai intotdeauna se alege abonamentul cu viteza cea mai mare, chiar daca sistemul de calcul nu poate exploata aceasta viteza in totalitate. Fara a fi tendentios, mentionez ca se poate intampla si „fenomenul” de a plati o suma destul de consistenta pentru o viteza foarte mare si sa primim in schimb una surprinzator de mica, scuza fiind aproape intotdeauna „computerul dumneavoastra nu duce, noi va furnizam aceasta viteza, conform contractului”!

 

Testarea conexiunii la internet

Testarea conexiunii la internet

Cel mai utilizat mod de a testa performanta conexiunii la internet este cea de la http://www.speedtest.net (vezi foto), insa exista si aplicatii specifice pentru utilizarea acestui serviciu pe sistemele de operare Android, Windows Phone sau iOS. Acest serviciu executa testarea conexiunii la internet atat pentru viteza de download cat si pentru cea de upload, iar unitatea de masura in care „livreaza” rezultatele este Mbps, asta insemnand ca valorile obtinute ar trebui sa fie foarte aproape de valorile scrise in contractul de prestari sevicii incheiat cu operatorul dumneavoastra de internet.

Sa vedem acum ce viteza de internet ar fi necesara pentru a acoperi necesitatile activitatii pe care o desfasuram pe internet.

Daca navigam pe site-uri, verificam e-mail-urile de cateva ori pe zi iar in rest „discutam” pe Facebook, atunci un abonament „fara pretentii”, „ieftin si bun” este mai mult decat suficient. Mai trebuie sa aveti in vedere si site-urile pe care le urmariti si care – datorita numarului mare de persoane care il acceseaza simultan – sa va limiteze viteza (cum ar fi un site de vanzari auto), iar trecerea la  un abonament mai mare nu va va aduce nici o crestere a vitezei de afisare a paginilor. Aceasta problema este posibil – si chiar probabil, pe anumite domenii – sa se intample si in cazul serviciilor de streaming. Dar despre asta, maine, in articolul „Cat de necesara este o conexiune foarte rapida”.

 In caz ca aveti nevoie de informatii, sau daca aveti vreo problema „imposibila”, va asteptam la noi la sediu  – str. Vintila Mihailescu nr. 7, daca locuiti in  zona Crangasi, sau str. Racari nr. 14, bloc 44, sc. 1, ap. 3, daca locuiti in zona Dristor – pentru a o rezolva si pentru a va informa despre ofertele noastre, care sunt foarte avantajoase! Va putem asigura inclusiv montajul unui device, daca il achizitionati de la noi.

Nu uitati sa sunati inainte la telefon  0763 644 629 (Crangasi) sau 0765 941 097 (Dristor)!

[Daca nu vi se raspunde, insistati, pot exista probleme cu furnizorul de telefonie mobila]

Intotdeauna, parerea dumneavoastra este importanta pentru noi si am fi bucurosi daca ne-ati lasa un comentariu (mai jos) in care sa ne spuneti parerea dumneavoastra si sa ne indicati eventuale directii in care sa mergem cu explicarea diferitilor termeni sau caracteristici sau… ce anume v-ar interesa sa gasiti pe blogul nostru.

 

Pe maine!

 

 

 

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.