Utilizarea stickului USB bootabil cu Win 10

Utilizarea stickului USB bootabil cu Win 10

 

Utilizarea stickului USB bootabil cu Win 10 - Instalare terminata cu succes

Utilizarea stickului USB bootabil cu Win 10 – Instalare terminata cu succes

Pentru a utiliza stick-ul la instalarea windows-ului pe un nou sistem, trebuie ca sistemul respectiv sa boot-eze de pe el, astfel incat la pornire trebuie sa selectam dispozitivul USB, iar acest lucru il putem face in doua feluri: din meniul de boot al computerului, prin actionarea tastei F10 sau F12 (in functie de computer) si apoi selectarea stck-ului USB, sau din BIOS, aceasta setare fiind persistenta. Intrarea in BIOS se face cu tasta „Del” sau cu tasta F2, in functie de tipul computerului sau de producator. Exista multe tipuri de BIOS astfel incat nu se poate spune exact calea dar, in principiu, trebuie sa ajungeti la un tab unde se stabileste ordinea de bootare si sa stabiliti stick-ul USB ca prima optiune, apoi DVD-ul si hard disk-ul. Apoi iesiti din BIOS cu F10 (deci cu salvarea optiunilor modificate) si la restartare dispozitivul va boota de pe stick. Dupa selectarea limbii de instalare, tastaturii si formatul pentru timp si data, ajungem la selectii foarte importante, unde trebuie sa fim foarte atenti ce optiuni alegem.

Utilizarea stickului USB bootabil cu Win 10 - alegerea tipului instalarii

Utilizarea stickului USB bootabil cu Win 10 – alegerea tipului instalarii

Urmatoarea fereastra ne va interoga daca dorim sa instalam windows-ul pastrand setarile, aplicatiile si fisierele intacte (vezi foto) sau dorim doar sa instalam windowsul, „pe curat”, fara sa pastram nimic din ceea ce este pe hardul sau partitia de instalare, pentru ca aceasta va fi formatata.

Utilizarea stickului USB bootabil cu Win 10 - selectarea partitiei de instalare

Utilizarea stickului USB bootabil cu Win 10 – selectarea partitiei de instalare

Deci, atentie mare la partitia pe care vom instala windows-ul, pe care o vom alege la pasul urmator (vezi foto). In functie de tipul instalarii, ales anterior, operatia va dura intre cateva minute si cateva zeci de minute. Instalarea se face fara introducerea nici unei chei de produs, Windows-ul 10 fiind gratuit, dar se poate lua ulterior, la activarea windows-ului.

 

Pentru cine se pricepe cat de cat sau chiar a mai facut instalari de sisteme de operare, nu este nimic greu sau deosebit, dar daca nu va pricepeti sau nu vreti sa va complicati viata cu vreo greseala facuta din neatentie, atunci nu va ramane decat sa sunati la 0763 644 629 (Crangasi) sau 0765 941 097 (Dristor) si specialistii nostri va vor ajuta sa duceti treaba pana la capat, rezolvand prompt si profesionist problemele aparute!

 

Intotdeauna, parerea dumneavoastra este importanta pentru noi si am fi bucurosi daca ne-ati lasa un comentariu (mai jos) in care sa ne spuneti parerea dumneavoastra si sa ne indicati eventuale directii in care sa mergem cu explicarea diferitilor termeni sau caracteristici sau… ce anume v-ar interesa sa gasiti pe blogul nostru.

 

S-auzim numai si numai de bine!

 

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.