Curatare laptop…
… continuă cu scoaterea întregului sistem de răcire – inclusiv conductele de căldura – in afara carcasei; pentru aceasta trebuie sa desfaceți mai întâi șuruburile de pe ventilator, procesor si pe cele care fixează conductele de placa de baza. Atenție: mai trebuie deblocat si procesorul – este un șurub mic si negru care trebuie doar desfăcut puțin si apoi tras procesorul spre exterior si ridicat. Când îl scoateți, fiți foarte atenți sa nu-i atingeți pinii si sa notați poziția in care este montat. Si daca tot îl aveți in mana, curățați cu multa grija si răbdare pasta termica întărită, prin curățări repetate, eventual cu alcool izopropilic – doar câteva picături pe o bucata de material textil – sau cu o guma de șters, daca aceasta este in dotarea tubului cu pasta pe care l-ați achiziționat anterior. La fel procedați si cu spatele ventilatorului.
După ce v-ați asigurat ca nu mai exista praf nici in carcasa nici pe sistemul de răcire, purcedem la etapa urmatoare din curatare laptop: re-montarea acestuia. Se întinde putina pasta termica pe chipul procesorului (cu un card sau chiar cu o scobitoare) astfel încât pelicula sa fie subțire, uniforma si sa nu depășească marginile. In mod asemănător se procedează si cu spatele ventilatorului, pelicula fiind si mai subțire. Apoi se montează procesorul, cu mare grija si atenție la poziționare, fără a forța in nici un fel si se strânge șurubul (mic si negru) de siguranță. Urmează montarea sistemului de răcire. Atenție: montarea ventilatorului pe procesor trebuie făcută absolut vertical/perpendicular pe chip, nefiind permisa nici o mișcare după ce se ating cele doua suprafețe (altfel vor trebui reluate toate operațiile de curățare-acoperire cu pasta). Șuruburile se strâng pe diagonala, nu strângeți niciodată doua șuruburi alăturate si nu le strângeți niciodată, de la început, in totalitate! Se strâng toate pana încep sa opună rezistenta, apoi, tot pe diagonala, se strâng definitiv, dar nici atunci nu trebuie forțat! Se re-montează capacul si – nu uitați – piciorușele, ele având rolul de a distanța laptopul de suportul pe care sta si de a permite astfel aerului sa circule pe sub el si sa evacueze căldura. Din acest motiv nu este indicat sa utilizați laptopul așezat pe suprafețe moi ci pe suport plan si tare, fie el doar o bucata de carton sau un biblioraft in care ați practicat deschideri in dreptul orificiilor de ventilare ale laptopului! Evident, daca iți permiți, poți achiziționa un „Cooling Pad” – iți oferim noi unul performant, cu doua ventilatoare si LED-uri, la doar 35 lei! Si gata cu curatare laptop!
In cazul in care modelul de laptop pe care îl dețineți nu permite accesul facil, de felul celui de mai sus, atunci dezmembrarea pentru curatare laptop devine o problema complexa a cărei rezolvare o știți deja: aduceți-l la sediul PC Laptop – str. Vintilă Mihăilescu nr. 7, bl. 57, sc. A, ap. 2, sector 6, București – sau programați-va la 0763 644 629 sau 0721 049 875
Daca, totuși, situația impune sa efectuați singur aceasta operație riscanta, vedeți ce aveți de făcut in articolul următor: „Curățarea laptopului acasa”