Semnarea documentului de confirmare

Semnarea documentului de confirmare

 

Semnarea documentului de confirmare este la fel de simpla ca si celelalte operatiuni pe care le-ati facut pana acum pentru semnarea electronica a unui document utilizand token-ul de la CertSign. In primul rand va trebui sa descarcati documentul de confirmare, care este deja completat, de pe site-ul CertSign: http://confirmare.certsign.ro/intro.html.

Semnarea documentului de confirmare

Semnarea documentului de confirmare

Conectati token-ul la computer, apoi apasati butonul rosu din susul paginii, pe care scrie „Autentificare cu certificatul*” (vezi si foto). Se va deschide o fereastra in care va trebui sa selectati certificatul digital de la CertSign, iar in continuare sa introduceti codul PIN.

Semnarea documentului de confirmare - Verificarea valabilitatii

Semnarea documentului de confirmare – Verificarea valabilitatii

Urmeaza semnarea documentului de confirmare utilizand certificatul CertSign selectand in campul „Sign As:” numele celui care semneaza documentul si detine ultimul certificat valabil emis de CertSign. Se verifica valabilitatea acestui certificat facand click pe „Info”. In fereastra aparuta (vezi foto) se poate vedea perioada de valabilitate „De la” (Valid from:) si „Pana la” (Valid to:). Dupa aceasta verificare, se pasa pe „OK” si apoi pe „Sign” si se alege locul unde se va salva documentul semnat digital, eventual cu numele titularului de certificat. Pentru completarea operatiei de salvare, va fi necesar sa introduceti din nou codul PIN al teken-ului. In final se incarca fisierul / documentul de confirmare care a fost salvat pe computer, pe site-ul care a solicitat aceasta confirmare.

Semnarea documentului de confirmare - Lantul de incredere

Semnarea documentului de confirmare – Lantul de incredere

In incheiere, mai trebuie spus ca instalarea certificatelor CertSign se poate face manual, facand click pe certificatul dorit, sau automat, folosind o aplicatie oferita gratuit, care se instaleaza facand click pe link-ul din josul paginii (vezi foto).

De asemenea, daca se doreste consultarea listei cu certificate revocate, se poate face acest lucru tot pe site-ul CertSign, urmand link-ul urmator: Lista certificate revocate.

In sectiunea „Download” veti putea gasi multe alte documente si programe pe care le puteti descarca, in afara de „clikSIGN” si „ShellSAFE Verify”, cum ar fi Lista tarilor din Uniune aEuropeana care recunosc certificatele CertSign, Cererea ANAF nr. 150 pentru utilizarea unui certificat digital calificat sau… „gateSAFE”, un program de autentificare si contorizare a accesului la aplicatii web, sau despre eToken.

In caz ca aveti nevoie de informatii, sau daca aveti vreo problema „imposibila”, va asteptam la noi la sediu  – str. Vintila Mihailescu nr. 7, daca locuiti in  zona Crangasi, sau str. Racari nr. 14, bloc 44, sc. 1, ap. 3, daca locuiti in zona Dristor – pentrua o rezolva si pentru a va informa despre ofertele noastre, care sunt foarte avantajoase! Va putem asigura inclusiv montajul unui device, daca il achizitionati de la noi.

Nu uitati sa sunati inainte la telefon  0763 644 629 (Crangasi) sau 0765 941 097 (Dristor)!

[Daca nu vi se raspunde, insistati, pot exista probleme cu furnizorul de telefonie mobila]

Intotdeauna, parerea dumneavoastra este importanta pentru noi si am fi bucurosi daca ne-ati lasa un comentariu (mai jos) in care sa ne spuneti parerea dumneavoastra si sa ne indicati eventuale directii in care sa mergem cu explicarea diferitilor termeni sau caracteristici sau… ce anume v-ar interesa sa gasiti pe blogul nostru.

Pe maine!

 

 

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.