Recomandari surse de alimentare computer
Recomandari surse de alimentare computer poate face oricine, dar, atentie, foarte putini asa – zisi „specialisti” chiar stiu ce spun! In aceste conditii, este intotdeauna de preferat apelarea si la un adevarat specialist, dintr-un Service cunoscut ca fiind bun, macar pentru a confirma / infirma prima recomandare! Sintagma „Suna un prieten” este valabila pentru numerele de telefon 0763 644 629 – daca locuiti in zona Crangasi – sau 0765 941 097 – daca locuiti in zona Dristor – unde, daca sunati, veti gasi un adevarat prieten si profesionist care va va consilia cu multa rabdare si profesionalism.
Inainte de a trece la recomandari, trebuie sa mai mentionam inca trei criterii care pot fi importante pentru o anumita categorie de utilizatori.
Filtre de retea. Daca utilizati frecvent calculatorul pentru a asculta muzica, este bine sa aveti o sursa care are riplul mic, care nu introduce zgomote – cum ar fi oscilatii sau bazaituri – deci care are filtre bune de retea.
Ventilatia. La computerele obisnute, care vin echipate cu surse destul de ieftina, ventilatoarele pot sa faca destul de mult zgomot incat sa devina deranjant. Daca avem posibilitatea de a alege, ar trebui sa luam o sursa cu ventilatorul de cel putin 120 mm. si, daca se poate, sa fie comandat de un controler, in functie de temperatura, astfel incat, la o incarcare mica, sa nu functioneze la turatie mare. Astfel, va consuma mai putin si va face si mai putin zgomot.
Modularitate. Este adevarat ca sunt putin mai scumpe, dar au avantajul ca va lasa posibilitatea de a utiliza doar cablurile de care este nevoie, in acest mod spatiul ramas liber favorizand o circulatie mai buna a aerului si deci o racire corespunzatoare.
Am ajuns si la recomandari, insa trebuie mentionat de la inceput ca nu se pot face – pentru ca nu exista – recomandari „universale”, care sa se potriveasca in orice situatie, astfel incat fiecare va trebui sa-si aleaga singur sursa, in concordanta cu necesitatile pe care le are.
O prima sursa, pentru utilizare obisnuita – activitati de navigare sau lucrari cu programele din Microsoft Office – este Inter – Tech SL-500A, care poate fi gasita la eMag la 96,91 lei (80 lei resigilata), care are 500W, PFC pasiv, iar ca protectii SCP (protectie la scurtcircuit – Short Circuit Protection) si protectiile obligatorii OCP (protectie la supracurent – Over-Current Protection) si OVP (protectie la supratensiune – Over-Voltage Protection).
O a doua sursa care merita achizitionata este Inter – Tech Energon 550 W, tot la eMag o gasiti, la 155 lei, si are in plus fata de precedenta, in afara de putere (550 W), PFC activ, patru linii de alimentare (Quad Rail 4 x 18 A) si ventilator silentios de 120 mm. controlat electronic.
Penru cei care mai folosesc sistemul si pentru jocuri, recomandam sursa Cooler Master G550M, 80 Plus Bronze, modulara. Pret: 332 lei (cu reducere!), la Alliance Computers. Are un controler „smart” pentru ventilator, este modulara si are, in afara de protectiile surselor prezentate anterior si OPP (Protectia la depasirea puterii – Over Power Protection), UVP (protectie la subtensiune – Under Voltage Protection) si OTP (protectie la supratemperatura (Over Temperature Protection). Este cerificata 80 Plus Bronze, are MTBF 100.000 ore si PFC activ. Formatul este ATX12V v. 2.31. Si o diferenta notabila: are un modul DC-DC care confera surse o stabilitate a tensiunilor mult mai buna si o eficienta mult mai mare.
Daca aveti probleme sau doriti informatii din domeniu, veniti la noi la Service – nu inainte de a suna la 0763 644 629 (zona Crangasi) sau 0765 941 097 (zona Dristor) – si specialistii nostri va vor consilia, competent si profesionist.
Intotdeauna, parerea dumneavoastra este importanta pentru noi si am fi bucurosi daca ne-ati lasa un comentariu (mai jos) in care sa ne spuneti parerea dumneavoastra si sa ne indicati eventuale directii in care sa mergem cu explicarea diferitilor termeni sau caracteristici sau… ce anume v-ar interesa sa gasiti pe blogul nostru.
Pe curand!