Noutati CES 2016 – cel mai ieftin computer
Suntem obisnuiti cu internetul de viteza mare (suntem printre primele tari in Europa, dar si in lume; internetul nostru „de baza” este mai rapid decat in multe alte tari) iar calculatorul, laptopul, mai nou si tableta, au intrat in viata noastra ca obiecte de mare utilitate, fara de care multi dintre noi nu ne mai putem imagina viata, unii – si nu putini – chiar isi castiga „painea” cu ajutorul lor (si nu orice fel de paine!), de aceea nu ne imaginam ca mai exista tari intregi care nu au internet si altele in care oamenii nu-si pot permite achizitionarea unui computer, oricat de ieftin ar fi el – este vorba de tarile in curs de dezvoltare, tarile din „lumea a treia”.
Aceste tari sunt, practic, izolate de restul lumii si de informatia care, actualmente, se obtine si se difuzeaza foarte usor prin intermediul internetului. Personalitatile care, prin natura muncii lor, au posibilitatea sa intreprinda ceva in aceasta directie, au, cum e si normal, opinii diferite!
Mark Zuckerberg spre exemplu, crede ca lumea a treia se poate cupla la internet prin intermediul telefoanelor, in timp ce Matt Dalio, CEO la Endless (vezi foto), crede ca „fiecare om din lumea asta merita optiunea de a avea un computer”, ca si Marcelo Sampaio, care este de parere ca un mouse si o tastatura sunt mult mai eficiente decat un smartphone. Drept care si-au transformat ideile in realitate si au creat cel mai ieftin computer, pe care l-au prezentat la CES 2016: Endless Mini, care costa 79$! (vezi foto). Problema principala a integrarii calculatoarelor oriunde in lume a fost si este pretul, de aceea a fost creat acest mini-computer cu un minipret care te lasa fara replica, elementele auxiliare – mouse-ul si tastatura – chiar daca nu sunt incluse in pret, costa 10 $ iar drept monitor se poate utiliza televizorul.
Produsul, prezentat la CES anul acesta, are o caracteristica distinctiva care il face foarte potrivit pentru aceasta categorie de utilizatori: vine cu o aplicatie gen „enciclopedie”care contine articole uzuale din Wikipedia si care pot fi consultate chiar cand esti offline, lucru foarte util in situatia in care nu a internet sau este intrerupt temporar, aceasta aplicatie putand fi actualizata in momentul cand computerul va fi conectat la internet. De asemenea, mai exista o aplicatie educativa – Khan Academy – care contine fisiere video.
Daca aveti întrebări, neclaritati sau doriti informatii diverse, sunati la 0763 644 629 sau 0765 941 097 si specialistii nostri va vor impartasi din experienta si cunoștințele lor vaste. Sau chiar puteti sa sugerati despre ce subiecte ar de dorit sa mai abordam, de interes general sau chiar particular, subiecte care va intereseaza si pe care le considerati importante!
Toate cele bune!