Laptopuri pentru gaming fara placa grafica

 

Laptopuri pentru gaming fara placa grafica

 

Laptopuri pentru gaming fara placa grafica - Razer Blade Stealth

Laptopuri pentru gaming fara placa grafica – Razer Blade Stealth

Laptopurile se fabrica in foarte variate configuratii, toate fiind, in fond, asemanatoare, doar caracteristicile subansamblelor componente diferind, in functie de utilizarea pe care o va avea laptopul. Am vazut laptopuri de gaming, laptopuri ultrasubtiri si ultrausoare, dar in acest articol vom vorbi despre un laptop putin (mai mult) diferit de toate celelalate: laptopul de gaming fara… placa grafica. Respectiva „minune” a fost prezentata la CES 2016: Razer Blade Stealth, display 12,5” QuadHD sau UltraHD, procesor Skylake Intel core i7 cu placa integrata Intel HD 520. Pe el se pot face lucrari destul de complexe si chiar juca jocuri destul de „tari”. Pentru adevaratul gaming, se utilizeaza o placa esterna, performanta, care poate fi utilizata in momentul cand suntem „stationari”. Problema cea mai importanta este faptul ca nu exista nimic standardizat, fiecare dezvoltator utilizand propriul conector, cable si carcasa. AMD a mai incercat sa standardizeze placa video externa pentru laptop, in perioada 2008 – 2010, cand a dezvoltat tehnologia LASSO, numita mai tarziu XGP (eXternal Graphics Platform), insa datorita conectorului special nu a reusit sa se impuna.

 

Laptopuri pentru gaming fara placa grafica - Conectorul

Laptopuri pentru gaming fara placa grafica – Conectorul

Acesta era un fel de PCI-E 2.0 extern, care avea 10 benzi, opt pentru partea de video si doua pentru USB 2.0, si nu putea fi mai lung de doi metri, din cauza atenuarii semnalui, iar diametrul necesar era de 7,3 mm.

In prezent insa, au aparut multe alte posibilitati, cu latime de banda suficienta – Thunderbolt 3, USB 3.1 – asa incat se asteapta, in viitorul apropiat, o noua abordare a acestei idei extraordinare, care impaca si pe utilizatorii care au nevoie de un ultraportabil, dar care, in timpul liber, sunt impatimiti ai jocurilor.

 

Daca aveti probleme sau doriti informatii din domeniu, veniti la noi la Service – nu inainte de a suna la  0763 644 629 (zona Crangasi) sau 0765 941 097 (zona Dristor) – si specialistii nostri va vor consilia, competent si profesionist.

Intotdeauna, parerea dumneavoastra este importanta pentru noi si am fi bucurosi daca ne-ati lasa un comentariu (mai jos) in care sa ne spuneti parerea dumneavoastra si sa ne indicati eventuale directii in care sa mergem cu explicarea diferitilor termeni sau caracteristici sau… ce anume v-ar interesa sa gasiti pe blogul nostru.

Numai de bine!

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.