Computer pentru gaming ieftin si bun

Computer pentru gaming ieftin si bun

 

Computer pentru gaming ieftin si bun - ASUS  G11CB-RO002T

Computer pentru gaming ieftin si bun – ASUS G11CB-RO002T

Un computer pentru gaming ieftin si bun este nazuinta fiecaruia dintre noi, care nu avem o sustinere financiara pe masura dorintelor si necesitatilor noastre. Pare o contradictie in termeni: in lumea sistemelor pentru gaming, ce este bun nu este ieftin, iar ce este ieftin nu este bun! Ambele deziderate par imposibil de atins, insa ASUS (din nou ASUS !) a „aruncat” pe piata si un astfel de „obiect” mult-dorit de foarte multi utilizatori tineri si nu numai. Alternativa este cea de a asambla singur un astfel de sistem, care sa indeplineasca intru totul dorintele si asteptarile, insa varianata asta nu este viabila pentru toti, cunostinte de baza despre arhitectura computerelor fiind absolut necesare.

Ce caracteristici trebuie sa aiba un calculator de gaming? Cam doua grupe de caracteristici caracterizeaza un asemena sistem: tehnice – procesor, placa video si memorie cat se poate de performante – si de design – sa fie agresiv, sexi, „besti(e)”al, dur!

Sa vedem daca sistemul pe care vi-l prezint le are.

Sistemul se numeste ASUS G11CB – RO002T si costa 4.000 de lei la eMAG.

Procesorul – e clar – se „potriveste”: este un Skylake pe 14 nm, Intel i5 la 2700 MHz., care poate insa fi dus la 3300 MHZ in modul Turbo Boost, procesor care, singur, valoreaza aproape un sfert din pretul sistemului.

Placa video este si ea foarte buna – nu cea mai buna, ar fi ridicat mult pretul – NVIDIA GTX 950 cu 2 GB GDDR 5, care face fata cu brio jocurilor care necesita rulare pe rezolutie Full HD.

Memoria este de „doar” 8GB, insa trebuie sa remarcati tipul acesteia: DDR 4 la 2133 MHz. Este absolut suficienta, nu „franeaza” deloc elanul computerului.

Ar mai fi ceva de spus, la capitolul tehnic, ca stocarea datelor se face pe un hard disk de 1 TB la 7200 rpm, aspect care poate fi imbunatatit, cava mai tarziu, cand situatia financiara va permite, prin adaugarea unui SSD pentru sistemul de operare.

La capitolul design, totul este bine, carcasa este aspectuoasa, culori frumoase, eleganta, doar la capitolul „duritate” se mai putea lucra, ea nefiind, totusi, „bestiala”! J Un punct bun este faptul ca are 4 USB-uri din cele 10 (4 x USB 2.0, 4 x USB 3.0, 2 x USB 3.1), pe partea din fata.

Deci, una peste alta, toate componentele sunt alese in asa fel incat sa rezulte un sistem optim la un pret rezonabil, si chiar daca veti gasi si computere de  gaming mai ieftine, puteti fi siguri ca acesta este mai echilibrat si cu performante mai bune.

 

Daca aveti probleme sau doriti informatii din domeniu, veniti la noi la Service – nu inainte de a suna la  0763 644 629 (zona Crangasi) sau 0765 941 097 (zona Dristor) – si specialistii nostri va vor consilia, competent si profesionist.

Intotdeauna, parerea dumneavoastra este importanta pentru noi si am fi bucurosi daca ne-ati lasa un comentariu (mai jos) in care sa ne spuneti parerea dumneavoastra si sa ne indicati eventuale directii in care sa mergem cu explicarea diferitilor termeni sau caracteristici sau… ce anume v-ar interesa sa gasiti pe blogul nostru.

Numai de bine!

2 Comentarii, spune si tu ceva..

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

  1. vreau si eu un pc de gaming bun si ieftin

    • vreau si eu un pc de gaming si ieftin si bun