Laptop ieftin sau bun?

laptop ieftin sau bunLaptop ieftin sau bun? Cel mai bun laptop ieftin sau cel mai ieftin laptop bun? Pare aceeasi intrebare in doua forme dar nu-i asa. Diferenta e de substanta.

Laptop ieftin sau bun?

De fapt, intrebarea complete este “Sa-mi cumpar cel mai bun laptop ieftin sau cel mai ieftin laptop bun?”. Deși pare a fi aceeași întrebare pusa sub doua forme diferite sau ca diferența dintre ele este de nuanta, de fapt ea este de fond, de substanta! Presupunem ca avem un buget de 1500 lei. Cel mai bun laptop ieftin care costa 1500 lei este mult inferior celui mai ieftin laptop bun, care costa tot 1500 lei, poate și mai putin!

Nu exista o „reteta”, un sablon după care sa cauți cel mai bun laptop, fie el ieftin sau bun… pentru ca acest lucru depinde de categoria de activitate pe care dorești sa o desfasori cu ajutorul lui.

Astfel, o prima clasificare ar fi:

  • laptopuri de uz comun – < 2000 lei;
  • laptopuri pentru multimedia – 2000-3000 lei;
  • laptopuri pentru jocuri; > 3000 lei
  • laptopuri pentru business – 2000-8000 lei;
  • laptopuri de top, pentru cercetare și proiectare – > 8000 lei.

Ce criterii trebuie sa iau in considerare pentru a raspunde corect la intrebarea:

Cea mai buna alegere pentru cel mai bun laptop ?

Cel mai important factor, odată stabilită clasa de laptopuri  în care ne incadram este brand-ul! Deși unii nu îl considera foarte important, el este cel ce face adevărata diferența intre „cel mai ieftin laptop bun” și „cel mai bun laptop ieftin”. Sa va spun de ce. În general, componentele sunt cam aceleași, de la aceleași firme producatoare (Made în China!) și, evident, au cam același preț. Doar ca unele sunt asamblate „pe vapor”, altele, în graba – cum o fi, sa meargă numai – iar altele, care și-au făcut o imagine în piata și nu vor sa și-o pateze, au devenit un „brand”, iau în considerare nu numai asamblarea ci și proiectarea, amplasarea componentelor astfel încât să fie bine ventilate, sa nu se incalzeasca una de la alta, studiaza poziția ventilatoarelor astfel încât să fie cât mai eficiența răcirea și, nu în ultimul rând, materialul carcasei și designul laptopului. Cum spuneam la început: un „no-name” sau o marca mai puțin apreciata, care vine cu o configuratie buna și un preț de 1500 de lei (cel mai bun laptop ieftin), poate să se blocheze sau sa ruleze nesatisfacator sau chiar să se defecteze după scurt timp, în vreme ce un „brand”, cu aceeași configuratie sau chiar mai modesta dar cu un design deosebit și tot la 1500 lei (cel mai ieftin calculator bun) sa „zboare” în aplicații și sa nu-ți pună probleme nici după 5 ani, când, probabil, îl vei aduce la noi, „buy-back”, să-ți recomandam unul nou și la fel de bun!

 

Aprecierile sunt, de felul lor, subiective… dar experiența are și ea un cuvânt de spus, pentru ca, în funcție de câte laptopuri ajung la noi la reparat, putem face un clasament al firmelor fiabile: Asus, Lenovo, HP, Sony Vaio, Acer, Samsung.

In cele din urma, dumneavoastra alegeti daca achizitionati un laptop ieftin sau bun.

 

În incheiere aș parafraza o veche și adevărata vorba romaneasca și aș zice: „Sunt prea sărac să-mi iau cel mai bun laptop ieftin, voi cauta cel mai ieftin laptop bun

 

Veniți la noi să-l vedeți!

Crangasi – str. Vintila Mihailescu Nr.7, sector 6; 0721 049 875, 0763 644 629
Dristor – Mihai Bravu – str. Racari nr.14 Bloc.44 Sc.1 ap.3; Telekom 0765 941 097 , 0755 318 503
S-auzim de bine.

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.