Lansarea in Safe Mode a browserelor

Lansarea in Safe Mode a browserelor

 

Lansarea in Safe Mode a browserelor

Lansarea in Safe Mode a browserelor

Lansarea in Safe Mode a browserelor este o metoda foarte utila pentru determinarea ponderii extensiilor / add-on-urilor in total memorie consumata de un browser, in acest fel, fara sa le dezactivam / dezinstalam, putem sa ne dam seama foarte usor daca acestea sunt de vina pentru incetinirea vizibila a navigatiei sau a computerului in general. Evident ca daca in Safe Mode se observa o imbunatatire semnificativa a performantelor computerului, atunci este cat se poate de clar ca extensiile sunt de vina – mai bine zis, una sau doua dintre ele, celelalte necontribuind foarte mult la „umplerea” memoriei. Modul de lucru, in acest caz, pentru a afla care dintre acestea consuma exagerat memorie, este dezactivarea, una cate una si apoi reactivarea lor, pana cand le descoperim pe cele „vinovate”, iar daca acestea nu sunt esentiale pentru noi, le putem dezinstala definitiv.

Lansarea in Safe Mode a browserelor - Mozilla Firefox

Lansarea in Safe Mode a browserelor – Mozilla Firefox

Lansarea in Safe Mode a browserelor se face diferit, pentru fiecare in parte existand o alta modalitate de a o face.

In Mozilla Firefox, se face click pe butonul Firefox din zona stanga-sus, apoi, in „Help” se face ciarasi click pe „Restart with Add-on Disabled” (vezi si foto).

Pentru lansarea in Safe Mode a browserului Google Chrome, metodologia este putin diferita, pentru ca trebuie pornit intr-o linie de comanda. Sa vedem cum se poate face acest lucru. Mergem la „scurtatura” browser-ului si facem click-dreapta pe aceasta, apoi mergem la pagina Shortcut si scriem (fara ghilimele :) ), in campul „Target”, dupa „chrome.exe”: „— disable-extensions” (exact cum se vede, cu doua cratime la inceput!). Urmeaza inchiderea tuturor ferestrelor browser-ului si re-lansarea lui din aceasta „scurtatura” modificata. Desigur ca, dupa verificarea despre care am vorbit mai sus, urmeaza sa revenim „la normal” prin stergerea parametrului din linia de comanda aflata in campul „Target”.

Pentru Internet Explorer exista doua variante, pentru Windows mai vechi (pana la Windows 7) si mai nou (dupa Windows 8). In prima varianta exista  scurtatura dedicata – Internet Explorer (No Add-ons), accesibila pe calea „Start – All Programs – Accesories – System Tools”, iar pentru a doua varianta se intra in meniul „Run” (Start – Run sau tastele Win + R) si se scrie (tot fara ghilimele) „iexplore.exe –extoff”. Aceasta din  urma varianta se poate aplica si pentru variantele mai vechi de Windows, daca va este mai comoda decat cea prezentata mai sus.

In caz ca aveti nevoie de informatii, sau daca aveti vreo problema „imposibila”, va asteptam la noi la sediu  – str. Vintila Mihailescu nr. 7, daca locuiti in  zona Crangasi, sau str. Racari nr. 14, bloc 44, sc. 1, ap. 3, daca locuiti in zona Dristor – pentru a o rezolva si pentru a va informa despre ofertele noastre, care sunt foarte avantajoase! Va putem asigura inclusiv montajul unui device, daca il achizitionati de la noi.

Nu uitati sa sunati inainte la telefon  0763 644 629 (Crangasi) sau 0765 941 097 (Dristor)!

[Daca nu vi se raspunde, insistati, pot exista probleme cu furnizorul de telefonie mobila]

Intotdeauna, parerea dumneavoastra este importanta pentru noi si am fi bucurosi daca ne-ati lasa un comentariu (mai jos) in care sa ne spuneti parerea dumneavoastra si sa ne indicati eventuale directii in care sa mergem cu explicarea diferitilor termeni sau caracteristici sau… ce anume v-ar interesa sa gasiti pe blogul nostru.

Pe maine!

 

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.