Iute si necunoscut – Midori browser

Iute si necunoscut – Midori browser

 

Iute si necunoscut - browserul Midori

Iute si necunoscut – Midori browser

Midori (緑,adica‚ verde” in japoneza), este unbrowser micut care utilizeaza motorul de randare WebKit si GTK 2 sau 3 si este creat urmarind principiul „a face cat mai mult cu resursele disponibile” Este un browser cunoscut de foarte multa vreme de utilizatorii sistemului de operare Linux, fiind browserul implicit al Lubuntu 15, Manjaro Linux, distributia SliTaz Linux, Bodhi Linux sau WattOS, varianta R5 si avand suport pentru 30 de limbi.

 

Midori este mic si iute, este creat utilizand cele mai noi tehnologii web (HTML5 si CSS3) si, intr-adevar, are putine extensii, dar care acopera toate

Iute si necunoscut - browserul Midori -- Rdio

Iute si necunoscut – Midori browser — Rdio

cerintele esentiale. Astfel, puteti asculta muzica pe Rdio, puteti juca Angry Birds si multe altele. Utilizeaza acelasi motor de randare ca si Chrome, ceea ce este o garantie pentru viteza si, in acelasi timp este disponibil tuturor, gratuit, oferind astfel posibilitatea de a se dezvolta activ, oricine este capabil il poate modifica si adauga diverse caracteristici necesare, la un moment dat, unei categorii de utilizatori (Open Source). Puteti crea lansatoare sau ceea ce doriti pentru Speed Dial. Sunteti tinuti la curent cu noile stiri prin intermediul RSS, Atom si XML Feeds, Midori putand detecta si oferi spre adaugare orice domeniu doriti. Inca o caracteristica interesanta este corectorul ortografic, greselile fiind evidentiate cu o linie rosie, ondulata; n-am incercat daca stie cum e corect sa se scrie „supercalifragi…” :)!

Pentru dascarcari are un downloader rapid care va va aduce pe desktop, in cel mai scurt timp, albumul cu melodii pe cere il doriti, sau, de ce nu, un film, descarcate de pe internet.

Iute si necunoscut - Midori

Iute si necunoscut – Midori browser

La descarcare, veti fi intrebat daca doriti sa descarcai varianta de Windows (.exe / 37,7 MB) sau varianta portabila (.7z sau .zip / 35,6 MB). Daca doriti o varianta pentru un alt sistem de operare, va vor fi oferite pentru: Ubuntu, Fedora, Debian, Mint, Mageia, Arch, Suse sau… Source. De asemenea, daca descoperiti un bug, chiar daca nu va pricepeti sa-l inlaturati, puteti sa-l raportati pe Launchpad, iar daca doriti sa contribuiti cu ceva la dezvolatarea lui, puteti, spre exemplu, sa descarcati si sa traduceti intr-o limba o stapaniti la nivel de vorbitor nativ.

 

Daca doriti informatii suplimentare despre orice subiect IT si nu le gasiti pe blogul nostru, sunati la 0763 644 629 sau 0765 941 097 si specialistii nostri va vor raspunde absolut la toate intrebarile. Sau puteti sa ne propuneti subiecte care va intereseaza si despre care doriti sa scriem!

 

 

Va asteptam cu incredere!

 

 

 

 

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.