Ce este BIOS-ul si ce face el

Ce este BIOS-ul si ce face el

 

Basic Input Output System (BIOS) este, dupa cum deja banuiti, dupa denumire, managementul de baza a intrarilor si iesirilor in sistem, primele linii de cod care sunt executate de sistem la pornire, dupa care se incarca sistemul de operare. Mai este numit si Firmware atunci cand este vorba de alte dispozitive: hard disk-uri, unitati optice, placi video etc. Dupa executia liniilor de cod ale BIOS-ului, comanda o ia sistemul de operare, oricare este el: Linux, Windows, DOS etc. Mai trebuie spus ca denumirea se refera atat la elementul informatic, dar si la suportul fizic, cip-ul care contine partea de cod, asa incat cand spunem BIOS, trebuie sa specificam clar la care din doua variante ne referim.

 

Ce este BIOS-ul si ce face el - Cip-uri de BIOS

Ce este BIOS-ul si ce face el – Cip-uri de BIOS

Problema este ca odata cu evolutia constanta si rapida a tehnologiei in domeniul IT, noile componente aparute ulterior pot sa nu mai fie compatibile cu sistemul, astfel incat producatorul BIOS-ului ofera periodic variante noi (linii de cod) pentru a asigura aceasta compatibilitate precum si performanta  si stabilitatea necesara. Evident ca fiecare update are specificat ce probleme rezolva.

Pentru a putea face un apdate de BIOS, trebuie indeplinite niste conditii, pe care le vom specifica in randurile care urmeaza, adica, mai concret, Cum se face upgrade-ul de BIOS

 

Daca doriti informatii suplimentare despre ce este BIOS-ul si ce face el sau despre orice subiect IT si nu le gasiti pe blogul nostru, sunati la 0763 644 629 sau 0765 941 097 si specialistii nostri va vor raspunde absolut la toate intrebarile. Sau puteti sa ne propuneti subiecte care va intereseaza si despre care doriti sa scriem!

 

 

Va asteptam, veniti cu incredere!

 

 

 

 

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.