IrfanView – program de editare gratis

irfanviewDaca aveti nevoie de un program bun de editare a imaginilor pentru Windows, IrfanView este alegerea potrivita. Acesta este program foarte rapid, compact, ce nu ocupa prea multa memorie din calculatorul vostru si este de asemenea un program Freeware, ceea ce inseamna ca il puteti utiliza gratis insa nu il puteti comercializa. Daca vreti sa aflati mai multe detalii despre IrfanView, cititi continuarea articolului.

IrfanView – detalii:

Acest program suporta foarte multe formate precum JPG/JPEG, AVI, GIF, ICO, MPG/MPEG, PNG, TIFF si multe altele. Utilizand-ul puteti de asemenea sa alegeti limba pe care o doriti, fie engleza, franceza sau chiar romana. Prin intermediul programului IrfanView aveti posibilitatea sa vizionati imaginile intr-un slideshow pe care puteti apoi sa-l salvati intr-un format EXE/SCR sau sa-l inscrieti pe un CD.

Lucrati des cu programul Adobe Photoshop? Cu IrfanView puteti vizualiza chiar si filtrele pe care le-ati pus voi sau alte persoane in Photoshop. Imaginile editate le puteti printa apasand doar un singur buton in bara de comenzi a programului. Aveti optiunea de a edita si procesa mai multe imagini in acelasi timp prin ceea ce se numeste Batch Conversion. Cu IrfanView puteti sa deschideti si sa vizionati fisiere audio sau video. Aveti si cateva capacitati de creare a imaginilor sau de a desena. De asemenea puteti schimba profunzimea culorilor si multe altele.

Daca aveti un site sau un blog, folosind IrfanView puteti sa editati cu usurinta dimensiunile imaginilor de care aveti nevoie. Spre exemplu, acest program a fost utilizat pentru editarea imaginilor din blog-ul Rafaela’s Secret. Imaginile alese initial erau prea mari si ocupau prea mult spatiu, de aceea site-ul se incarca foarte greu. Dupa ce au fost editate prin IrfanView, au fost micsorate la doar cativa kb, ceea ce a rezultat intr-o functionare mult mai buna a site-ului.

IrfanView este un program gratuit ce merita cu siguranta incercat.

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.