In curand, laptop touchless

In curand, laptop touchless!

 

Deocamdata exista Gesture Cube. Acesta este un prototip cu interfata touchless, adica un dispozitiv care „vede” si „transpune” gesturile facute cu mainile – palma deschisa sau pumn, degete – in comenzi care pot fi atribuite diferitelor functii ale laptopului, computerului sau smartphonului sau a oricarui alt aparat… Astfel, o multitudine de aplicatii din cele mai diferite domenii – telecomunicatii, mecanica, bunuri de larg consum, dispozitive mobile – vor fi comandate prin aceasta nemaipomenit de simpla forma de comunicare: gestul! Aceasta metoda de control este net superioara tehnologiei actuale prezente pe mai toate device-urile la mode: tehnologia multi-toutch.

In curand, laptop touchless

In curand, laptop touchless

Tehnologia touchless a fost numita GestIC si se bazeaza pe fenomenul fizic al generarii unui camp electric in care este inregistrata pozitia si miscarea mainii si apoi transpuse instantaneu. Un anumit gest poate fi atribuit unei actiuni a aparatului (oprirea muzicii), altul, altei actiuni (deschiderea unei aplicatii), iar acestea, odata memorate, de cate ori vom repeta gestul, se va initia actiunea dorita. E drept, imaginea este putin ciudata, sugerand miscarile unui vrajitor din filmele fantastice sau a paselor facute de magicieni si iluzionisti, dar se intrevede clar ca aceasta este tendinta de viitor: un contact cat mai redus intre device si utilizator.

Controlul gestual este nemaipomenit de atractiv pentru utilizatorii din domeniul jocurilor, deja fiind facuti pasi in aceasta directie de catre Nintendo (consola Wii) iar acest mesaj fiind evident, bine inteles de catrea Microsoft si Sony.

Cat despre utilizarea casnica, parerile sunt impartite intre cei care considera ca imaginea este a unui „dirijor de orchestra” si cei care considera ca „alungi muste” in fata televizorului! In ambele cazuri, insa, intrebarea care se pune este: „De ce as lasa telecomanda ca sa dau din maini in fata televizorului sau a player-ului video?”. Sau: „De ce sa ameninti smartphonul sau un laptop toutchless cand il ai in imediata ta apropiere?”; in acest caz, singura exceptie ar fi in cazul in care esti in masina si nu vrei sa iti iei privirea de la drum ca sa raspunzi la telefon.

 

Asteptam cu mare interes touchless cu modificari de mimica! Ar avea o logica sa te incrunti cand doresti sa respingi un apel sau sa zambesti pentru a-l accepta!

 

Zambiti va rog!

 

 

 

 

 

 

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.