Cum se pot opri transmiterile de date catre Microsoft

Cum se pot opri transmiterile de date catre Microsoft

 

Cum se pot opri transmiterile de date catre Microsoft? Bineinteles ca exista o aplicatie „free” care sa rezolve, cat si cum se poate mai bine, aceasta „mica-mare” problema. Se numeste „Disable Windows 10 Tracking”, dezactiveaza unele servicii ale sistemului de operare, unele setari care au ca rezultat transmiterea de informatii fara acordul utilizatorului si poate sa dezactiveze colectarea de informatii. Creatorul aplicatiei, Syed Qazi,  spune ca – citez – „Din punctul meu de vedere, s-a adunat o teama inutila in jurul Windows 10 dar, peste toate, cred ca multa teama este justificata”. Disable Windows 10 Tracking se poate descarca de pe GitHub, gratuit!

O alta aplicatie utila si gratuita este Spybot Anti – Beacon, care are acelasi scop, opreste transmiterea informatiilor si „merge” si pe Windows 7, Windows 8 si Windows 8.1, pentru ca si pe acestea le-a „imbunatatit” Microsoft, sa culeaga mai mult si mai bine!

Cum se pot opri transmiterile de date catre Microsoft - AntiBeacon10-dupa aplicare IMMUNIZE

Cum se pot opri transmiterile de date catre Microsoft – AntiBeacon10-dupa aplicare IMMUNIZE

Cum se pot opri transmiterile de date catre Microsoft - AntiBeacon10-inainte de aplicare IMMUNIZE

Cum se pot opri transmiterile de date catre Microsoft – AntiBeacon10-inainte de aplicare IMMUNIZE

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Este deosebit de simplu de utilizat, in fereastra „Home” se face click pe „Immunize” si se ocupa el de toate optiunile telemetrice ale sistemului de operare, dezactivandu-le! Daca doriti sa reveniti la setarile de dinainte, click pe „Undo”. Programelul se descarca de pe site-ul safer-networking.com.

 

Un alt mod interesant si accesibil celor care detin cateva cunostinte de IT este modificarea registrilor din Windows, direct, ori prin utilizarea programului PowerShell, despre care vom discuta in urmatorul articol: Cum sa opresti telemetria in Windows 7, Windows 8 sau Windows 10.

Informatie de ultima ora: acum doua zile, pe 29 iulie 2016, a expirat posibilitatea oferita de Microsoft de a actualiza, gratuit, sistemul de operare la Windows 10, astfel incat acum va trebui sa achizitionati o licenta contra cost, la eMag o gasiti la mai putin de 600 de lei, mai exact la 580 lei.  Deci, dati navala, daca nu va place cel mai bun si mai sigur sistem de operare: Linux, oricare varianta ar fi ea!

Daca aveti nelamuriri, sau daca aveti vreo problema „imposibila”, va asteptam la noi la sediu  – str. Vintila Mihailescu nr. 7, daca locuiti in  zona Crangasi, sau str. Racari nr. 14, bloc 44, sc. 1, ap. 3, daca locuiti in zona Dristor – pentrua o rezolva si pentru a va informa despre ofertele noastre, care sunt foarte avantajoase! Va putem asigura inclusiv montajul unui device, daca il achizitionati de la noi.

Nu uitati sa sunati inainte la telefon  0763 644 629 (Crangasi) sau 0765 941 097 (Dristor)!

[Daca nu vi se raspunde, insistati, pot exista probleme cu furnizorul de telefonie mobila]

Intotdeauna, parerea dumneavoastra este importanta pentru noi si am fi bucurosi daca ne-ati lasa un comentariu (mai jos) in care sa ne spuneti parerea dumneavoastra si sa ne indicati eventuale directii in care sa mergem cu explicarea diferitilor termeni sau caracteristici sau… ce anume v-ar interesa sa gasiti pe blogul nostru.

Pe maine!

 

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.