Cum sa mentii performantele calculatorului la un nivel inalt

Cum sa mentii performantele calculatorului la un nivel inaltHigh performance

Daca te intalnesti frecvent cu problem la PC de genul sa se inchida,sa se intepe sau sa mearga foarte greu poate deveni foarte frustrant si obositor.Pentru a minimiza riscul de a avea astfel de problem,sunt cateva masuri pe care trebuie sa le iei.
Aici sunt 5 pasi simpli care te pot ajuta sa elimini aceste problem si sa mentii o performanta inalta pentru calculator

Pasul 1: Descarca programe anti-virus.

Virusii pot sa distruga perfomanta calculatorului tau daca reusesc sa il infecteze.Acestia ar putea fi cauza pentru care unele programe nu mai functioneaza sau functioneaza foarte greu.Sunt cativa virusi care pot sa functioneze in background PC-ului fara stiinta sau permisiunea dvs.
In timp ce navigati pe internet,sunt foarte multe cai prin care virusii pot ajunge in Hard disk.Fie ca a-ti descarcat fisiere virusate sau a-ti vizitat sait-uri virusate,este impsobil sa protejezi calculatorul fara programele potrivite.Sunt cateva programe anti-virus gratuite care va pot proteja de atacuri cu virusi sau la fel de bine sa ii stearga pe cei ce afecteaza deja calculatorul dumneavoastra.Cele mai bune exemple sunt AVG si Avast.

Pasul 2: Defragmentati hard disk-ul periodic.

In timp,calculatorul va avea parte de ceva numit fragmentare.Asta se intampla cand calculatorul separa fisierele in diferite fragmente si le stocheaza in locuri diferite pe hard.Cand asta se intampla,computer-ul va avea nevoie de mai mult timp pentru a procesa fisierele si asta va duce la o reducere a performantelor.
Defragmentarea va ajuta insa la consolidarea fisierelor de pe hard disk,inlaturand orice fel de problema.
Pentru o defragmentare mai rapida si eficienta,contactati echipa PC Laptop

Pasul 3: Sterge fisierele care nu iti mai trebuie.

Spatiul disponibil pe hard disk este foarte important cand vine vorba de o performanta destul de buna a sistemului.Atunci cand cauti un fisier din calculator,computer-ul va trebui mai intai sa incarce toate fisierele.Inlaturand fisierele care nu sunt necesare ii va da mai putin de treaba si deci si o viteza mai mare.

Pasul 4: Curata calculatorul de praf
Cu cat un calculator a fost folosit mai mult,cu atat si mai mult praf si mizerie are acumulat in interior.Asta poate face ca unele component sa functioneze mai lent,ceea ce duce si la o performanta mai scazuta.Deschide-l si foloseste aer comprimat pentru a inlatura mizeriile.Daca nu stii cum,apeleaza acum pentru un serviciu de curatare laptop.

Pasul 5: Nu uita sa-ti faci update-ul
Sunt intotdeauna noi imbunatatiri aparute,care includ fixarea unor erori,update-uri la drivere,securitate etc. Aceste update-uri sunt construite penrtu a mentine eficienta si viteza programelor care functioneaza pe sistemul dvs de operare.Daca uitati sa faceti asta,calculatorul va avea de suferit si in final va ceda.

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.