Cum sa dai internet de pe telefon

 

Cum sa dai internet de pe telefon…

 

…poate interesa pe oricine are un abonament cu traffic de date inclus (cel mai bine e sa fie nelimitata) si mai are si un laptop sau o tableta cu el cand pleaca de acasa in deplasare sau chiar cand este acasa si nu are internet din alta parte. Treaba e simpla daca stii sa o faci si poti s-o faci foarte usor daca te pricepi cat de putin sa umbli in setarile telefonului si daca ai si un telefon bun sau foarte bun.

Cum sa dai internet de pe telefon

Cum sa dai internet de pe telefon

Cea mai simpla metoda este sa legi telefonul de laptop cu un cablu USB si sa intri in setarile telefonului la Wirelles&Network settings unde gasesti si bifezi functia de tethering. Metoda asta merge daca ai pe laptop windowsul Vista cel putin sau Linux. Se poate folosi cand ai pe telefon retea 3G sau 4G sau HSDPA dar sa stiti ca depasirea traficului inclus in abonament costa foarte mult si ar fi bine sa il aveti nelimitat.

A doua metoda despre cum sa dai internet de pe telefon este prin Wi-Fi si in cazul asta nu mai aveti nevoie de cablul USB. Trebuie numai ca telefonul sa fie bun si sa aiba functia Hotspot. Si aici trebuie sa aveti grija sa puneti parola pentru ca vecinii sa nu intre si sa consume din internetul vostru. Dupa ce ati activat hotspotul luati laptopul si scanati de pe el toate retelele Wi-Fi din zona sic and o gasiti pe cea de pe telefonul vostru va conectati ca si la orice alta retea Wi-Fi folosind parola pe care ati stabilit-o pe telefon.

A treia metoda este nevoie sa o folositi in cea mai defavorabila situatie, cand laptopul este destul de vechi si nu are Wi-Fi si cand nici nu aveti internet pe telefon ci numai internetul Wi-Fi de acasa, stationar, si la care vreti sa va legati laptopul. In cazul asta, trebuie sa folositi internetul pe care il aveti prin intermediul telefonului care o sa functionaze in acest caz ca si un modem de la care laptopul ia internet. Cum trebuie sa procedati? Simplu, va conectati telefonul la internetul Wi-Fi din zona si legati-l apoi de laptop cu cablul USB si apoi intrati in setari si bifati functia tethering.

 

Mai trebuie sa stiti ca telefoanele trebuie sa aiba sistemul de operare Android cel putin 2.2, Windows Phone 7 sau iOS 4.3 altfel e nevoie de jailbreak iar penru tethering prin Wi-Fi sunt cateva telefoane cu android, cateva cu Windows Phone iar pentru iOS este nevoie de variant 4.2.5 cel putin.

 

Acum ca stii cum sa dai internet de pe telefon trebuie sa stii ca ceste metode au si dezavantajele corespunzatoare: se consuma cu laptopul internetul telefonului si daca nu este un abonament nelimitat pot sa apara costuri foarte mari intrucat depasirea se taxeaza foarte scump, viteza internetului va fi mai mica, mai ales daca se leaga mai multe aparate, consumul de internet pe laptop este mai mare decat pe telefon pentru ca siturile sunt optimizate penru telefoane, unde imaginile sunt mai mici si in final si autonomia telefonului va scadea foarte repede (se consuma bateria mult mai repede) daca se foloseste Bluetooth sau Wi-Fi.

 

Aveti grija si… navigare placuta!

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.