Cum aleg un computer compact

Cum aleg un computer compact

 

Cum aleg un computer compact este, intr-un fel, o intrebare banala, identica – pentru cei ce nu au sau avut tangenta cu tehnica de calcul – cu cea care vizeaza computerele in general. Insa, chiar  daca sunt multe criterii si elemente asemanatoare, sunt si particularitati specifice acestui tip de computer, asa cum exista si pentru laptopuri (la care primeaza portabilitatea si autonomia).

In afara de celelalte criterii care, dupa cum am spus, raman valabile si la acest tip de computere, la achizitionarea unui computer All-in-One trebuie gasit un echilibru intre marimea monitorului, caracteristicile de performanta si… pret! Cel mai potrivit, in aceasta situatie, mi se pare a fi prezentarea unor modele si caracteristici diferite, cu preturile aferente, pentru a ilustra modul cum variaza acesta din urma in concordanta cu celelalte doua: diagonala si performanta. Principalul criteriu, insa, ramane utilizarea pe care o vom da computerului, dupa acest criteriu urmeaza luarea in calcul a variantelor prezentate mai jos.

De retinut ca sistemele de mai jos nu sunt cele mai ieftine (care au caracteristici sub un anumit nivel de performanta), sunt sisteme care, dupa parerea specialistilor, dar si a utilizatorilor, merita a fi cumparate.

Cum aleg un computer compact - Lenovo IdeaCentre All-in-One 300

Cum aleg un computer compact – Lenovo IdeaCentre All-in-One 300

Primul dintre ele este Lenovo IdeaCentre All-in-One 300, pe care il gasiti la eMag la pretul de 2.750 lei. Nu este un sistem de top dar va face fata cu brio la sarcinile unui utilizator obisnuit, care il foloseste pentru navigare pe internet sau pentru programe care utilizeaza Cloud (cum ar fi SmartBill – program de facturare si nu numai), ori pentru lucrul cu suita Microsoft Office (Word, eXcel, PowerPoint etc.) si pe care se pot juca chiar si jocuri, pentru ca are placa video dedicata destul de buna. Specificatii: procesor Intel Core i3 – 6100U tactat la 2300 Mhz. cu cache de 3,072 MB, placa video nVidia GeForce 920A cu 2 GB memorie DDR3, dublata de video integrat Intel HD Graphics (pentru sarcinile mai usoare), RAM de 4 GB DDR4 single Channel, iar ca unitate de stocare are un HDD de 1 TB la 7200 rpm – SATA. La capitolul “conectica” iar sta foarte bine: Bluetooth 4.0, Wireless 802.11 b /g /n si 2 x USB 3.0, 2 x USB 2.0., 1 x HDMI si 1 x RJ – 45. Display-ul este de tip wide, de 21,5” IPS, FHD (1920 x 1080) si are inclusa si o camera web HD. Desi nu prea ma este “la moda” are si o unitate optica DVD + / – RW. Vine si cu tastatura si mouse wireless.

Vom continua maine, cu urmatoarele sisteme AiO, mai performante si… mai scumpe, desigur! Deci, cititi si Sisteme AiO de performanta medie.

Daca aveti probleme sau doriti informatii din domeniu, veniti la noi la Service – nu inainte de a suna la  0763 644 629 (zona Crangasi) sau 0765 941 097 (zona Dristor) – si specialistii nostri va vor consilia, competent si profesionist.

Intotdeauna, parerea dumneavoastra este importanta pentru noi si am fi bucurosi daca ne-ati lasa un comentariu (mai jos) in care sa ne spuneti parerea dumneavoastra si sa ne indicati eventuale directii in care sa mergem cu explicarea diferitilor termeni sau caracteristici sau… ce anume v-ar interesa sa gasiti pe blogul nostru.

Numai de bine!

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.