Configurarea unei matrici RAID in Windows 8

Configurarea unei matrici RAID in Windows 8

 

Configurarea unei matrici RAID in Windows 8 este foarte asemanatoare cu cea descrisa in articolul precedent, pentru Windows 7, deosebirea fiind doar de detaliu, in principiu lucrurile desfasurandu-se  cam in acelas mod. Ceea ce prezinta deosebit Windows 8 fata de Windows 7 este posibilitatea de a obtine acelasi rezultat mergand pe alta cale, pusa la dispozitie de acest sistem de operare. Despre aceasta posibilitate vom discuta in continuare, cu mentiunea ce nu sunt, din punct de vedere tehnic, nivele RAID insa functioneaza in acelasi mod, adica sunt echivalente.

Configurarea unei matrici RAID in Windows 8 - Optiuni de selectat in Storage Spaces

Configurarea unei matrici RAID in Windows 8 – Optiuni de selectat in Storage Spaces

Obtinerea unei configuratii asemanatoare cu matricea RAID se realizeaza prin „Spatii de Depozitare” – Storage Spaces, care ofera trei posibilitati de stocar a informatie: Simpla (echivalent cu RAID 0), Oglinda (echivalent cu RAID 1 – Mirroring / Oglinda) si Paritate (echivalent cu RAID 5).

Pentru a deschide Spatii de Depozitare, apasati pe tasta Windows de pe tastatura (cea cu steguletul Microsoft, in stanga-jos, intre tastele Ctrl si Alt sau in dreapta, intre Alt Gr si tasta cu simbolul Notepad), si tastati Storage Spaces iar apoi selectati-l. Odata intrati aici, nu trebuie decat sa selectati „Create new pool and storage space” si discurile care doriti sa faca parte din noua matrice. Evident ca mai trebuie sa alegeti ce tip de configuratie doriti sa creati: Simpla (RAID 0), cu 2-3 discuri oglinda (RAID 1) sau chiar Paritate, daca aveti cel putin 3 hard disk-uri disponibile sau un NAS (RAID 5). Dupa ce ati facut toate aceste selectii, faceti o cruce mare J (glumesc!), si faceti click pe „Create Storage Space”. Si cu asta, basta! Ati vazut cat este de simplu? Si totusi…

… daca nu aveti cunostintele necesare sau nu credeti ca puteti sa executati aceasta operatiune singuri, ori daca aveti vreo problema „imposibila”, va asteptam la noi la sediu  – str. Vintila Mihailescu nr. 7, daca locuiti in  zona Crangasi, sau str. Racari nr. 14, bloc 44, sc. 1, ap. 3, daca locuiti in zona Dristor – pentrua o rezolva si pentru a va informa despre ofertele noastre, care sunt foarte avantajoase! Va putem asigura inclusiv montajul unui device, daca il achizitionati de la noi.

Nu uitati sa sunati inainte la telefon  0763 644 629 (Crangasi) sau 0765 941 097 (Dristor)!

[Daca nu vi se raspunde, insistati, pot exista probleme cu furnizorul de telefonie mobila]

In urmatorul articol, ca sa epuizam cele mai importante posibilitati de configurare a mai multor hard didsk-uri pentru obtinerea unor performante sau a unei sigurante marite a datelor, vom aborda Configurari non-RAID ale hard disk-urilor.

Intotdeauna, parerea dumneavoastra este importanta pentru noi si am fi bucurosi daca ne-ati lasa un comentariu (mai jos) in care sa ne spuneti parerea dumneavoastra si sa ne indicati eventuale directii in care sa mergem cu explicarea diferitilor termeni sau caracteristici sau… ce anume v-ar interesa sa gasiti pe blogul nostru.

Pe maine!

 

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.