Cel mai bun computer compact

Cel mai bun computer compact - ASUS Zen AiO Pro

Cel mai bun computer compact – ASUS Zen AiO Pro

Cel mai bun computer compact

 

Desi au aparut mai demult, pana cu putin timp in urma, aceste computere All-in-One nu au fost scoase foarte mult in evidenta. Iata insa ca mai multi producatori s-au orientat catre acest segment de piata si, desigur, ASUS nu putea lipsi dintrei ei! Asa ca… a lansat un nou produs de top, pre numele lui ASUS Zen AiO Pro, un All-in One  premium, care sa corespunda cerintelor – dorintelor – necesitatilor majoritatii utilizatorilor de computere stationare. Fapt atestat si de castigarea celui mai important premiu acordat de PCMag.com: EDITORS’ CHOICE. Care, de fapt, este un concurent direct al seriei iMac – Apple.

 

Cel mai bun computer compact - ASUS Zen AiO Pro - vedere laterala

Cel mai bun computer compact – ASUS Zen AiO Pro – vedere laterala

Computerul este construit in jurul display-ului de 24” si rezolutie 4K si consta intr-un „corp” din aluminiu, lucrat frumos si migalos, cu spatele putin curbat – pentru a integra componentele – asezat pe un picior bine echilibrat, masiv, din aluminiu, care ofera siguranta si stabilitate, nu ca la monitoarele obisnuite, care la orice soc incep sa vibreze si nu se opresc foarte repede din miscare. In plus, acest suport ofera posibilitatea de a orienta display-ul pe verticala intr-un unghi destul de mare, in acest mod putand fi utilizat indiferent de cat de inalt este scaunul.

Display-ul este acoperit cu o protectie din sticla, care, de jur imprejurul lui marcheaza o rama neagra destul de lata, iar in josul lui o banda cu model striat care imbunatateste aspectul, chiar daca nu are nici un rol activ. In partea de sus se afla doua LED-uri care indica „Power On” (butonul se afla in spatele sistemului) si functionarea hard disk-ului si camera Intel RealSense – utilizata la autentificarea biometrica a utilizatorului, cu ajutorul functiei Hello a sistemului de operare Windows 10.

Conectorii – inca o caracteristica deosebita, sunt foate multe USB-uri, sase – sunt amplasate, toate, pe spatele device-ului: 4 x USB 3.0, 1 x USB 3.1 type C, , 1 x USB 2.0, 2 x HDMI, Audio In, Audio Out. Celalte caracteristici:

  • Display 24” IPS, tactil cu 10 pct., 3840 x 2160 pixeli;
  • Procesor Intel i7 6700T Quad Core, Hyper Threading 2,8 GHz. (3,6 GHz – turbo);
  • RAM 32 GB DDR4 – 2133 MHz.;
  • SSD Samsung 512 GB. + HDD Toshiba 1 TB / 5400 rpm;
  • Video – Intel HD Graphics 530 IGPU + NVIDIA GTX 960 M;
  • Sunet – Realtek HD Audio cu difuzoare 4 x 2 W, Internal Woofer 2 x 4 W;
  • Wireless – WiFi 802.11 b/g/n/ac prin Intel Dual Band Wireless – AC7265 si placa Gigabit Ethernet (Realtek);
  • Dotari speciale: Camera Web 1080 p Intel RealSense, Card Reader SD – MMC microfon Digital Array, Bluetooth 4.0
  • Greutate: 7,3 kg. !

Din cele expuse anterior, va dati seama ca, find cel mai bun computer compact, dar nefiind, totusi, un computer de gaming, placa grafica GTX 960 M permite rularea celor mai noi jocuri (eventual in modul FHD si detalii medii catre inalte), rezolutia display-ului sustinand cu brio aceasta placa.

La toate atuu-rile de mai sus, care certifica un device de top, vine si un mic dezavantaj (venind doar de la carcotasi): posibilitatile de upgrade sunt foarte limitate, exact ca la un laptop, accesul la interior fiind posibil doar prin scoaterea display-ului. Din punctul meu de vedere, configuratia de mai sus nu va necesita upgrade-uri multi ani de acum incolo, iar dupa acesti ani, nu va mai fi rentabila o imbunatatire, cu suma necesara putand fi achizitionat un sistem nou.

Mai multe despre computerele compacte, in articolul “Despre computerele compacte

Daca aveti probleme sau doriti informatii din domeniu, veniti la noi la Service – nu inainte de a suna la  0763 644 629 (zona Crangasi) sau 0765 941 097 (zona Dristor) – si specialistii nostri va vor consilia, competent si profesionist.

Intotdeauna, parerea dumneavoastra este importanta pentru noi si am fi bucurosi daca ne-ati lasa un comentariu (mai jos) in care sa ne spuneti parerea dumneavoastra si sa ne indicati eventuale directii in care sa mergem cu explicarea diferitilor termeni sau caracteristici sau… ce anume v-ar interesa sa gasiti pe blogul nostru.

Numai de bine!

 

 

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.