Bitdefender si atacurile cibernetice

Bitdefender si atacurile cibernetice

 

Bitdefenter este o firma romaneasca infiintata in anul 2001 de Mariuca si Florin Talpes. In 2003 incaseaza peste 10 milioane de dolari din vanzarea antivirusului. In 2005 devine lider de piata in Franta, unde are o cota de piata de 30%. In anul 2013 este „Produsul Anului” declarat de AV-Comparatives, iar in 2015 al doilea titlu, pentru protectie, utilizare si impact redus cu resursele computerului. Are filiale in SUA, Emiratele Arabe Unite. Germania, Marea Britanie si Spania. Acum, ca stim cine „este” Bitdefender, sa vedem ce impact are asupra protectiei impotriva atacurilor cibernetice Complexe (APT).

Bitdefender si atacurile cibernetice

Bitdefender si atacurile cibernetice

Bitdefender a derulat, impreuna cu o serie de servicii internationale si locale de informatii, o investigatie care a descoperit ca amenintarea cibernetica APT28 – care mai poarta si numele de Sofacy – a fost creata de atacatori de origine si limba rusa, este parte dintr-o mai mare operatiune de sustragere de date de importanta strategica si ca Romania face parte dintre tintele vizate de acestia.

 

Raportul complet, pe care il puteti citi urmand link-ul, arata ca Sofacy a fost activat si a fost folosit inca din anul 2007, avand activitate maxima in perioadele in care erau in desfasurare evenimente majore de interes international, cum ar fi construirea avionului militar supersonic de transport cu capacitate de 200 tone PAK FA T-50 Fighter sau tratativele dintre rebelii pro-rusi si fortele guvernamentale ucrainiene.

Domnul Viorel Canja – Head of Antimalware and Antispam Labs la Bitdefender – a specificat ca „in timp ce amenințările cibernetice complexe (APT) au devenit un termen popular după descoperirea Stuxnet într-o centrală nucleară iraniană din urmă cu cinci ani, aflăm că APT28 a reușit să folosească un mecanism subtil de colectare a datelor timp de un deceniu. Investigația s-a concentrat pe infrastructura și particularitățile de operare ale APT28, ceea ce ne-a permis să corelăm amenințarea cu persoanele care au gestionat-o și să identificăm țintele vizate .

Raportul scoate in evidenta dovezile ca statele cu asemenea capabilitati tehnologice, care utilizeaza amenințări cibernetice complexe de tip APT28, sunt initiatorii unui val fara precedent al spionajului bazat pe programe periculoase de computer.

Daca aveti probleme cu sistemele de calcul – orice fel de probleme – va asteptam sa sunati la 0763 644 629 sau 0765 941 097 si specialistii nostri va vor impartasi din experienta si cunoștințele lor vaste, rezolvand prompt si profesionist problemele, garantat!

 

Intotdeauna, parerea dumneavoastra conteaza pentru noi si am fi bucurosi daca ne-ati lasa un comentariu (mai jos) in care sa ne comunicati parerea dumneavoastra si sa ne indicati eventuale directii in care sa mergem cu explicarea diferitilor termeni sau caracteristici sau… ce anume v-ar interesa sa gasiti pe blogul nostru.

 

S-auzim numai de bine!

 

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.