Ati varsat lichid in monitor? – solutii

lichid in monitorSe intampla uneori ca utilizatorii de laptopuri sa serveasca cafeaua de dimineata, in timp ce isi citesc mail-urile, la laptop. Cu toate ca acest ritual este unul placut, linistitor, si pare sa prevesteasca o zi excelenta, de multe ori acesta poate conduce de altfel si la un dezastru. Astfel ca, dupa ce utilizatorii constientizeaza ca au varsat accidental cafeaua pe laptop, se trezesc si cu lichid in monitor. Prima problema care poate aparea, ar fi ca toate substantele se pot acumula in spatiul dintre ecran si carcasa, iar asta va afecta din punct de vedere estetic, imaginea laptopului. O alta problema ar fi ca, din cauza caldurii lichidelor, pot aparea pete greu de eliminat. Iar cea mai grava situatie cu care va puteti confrunta este defectarea monitorului, atunci cand se ating anumite fire/circuite.

Instructiuni:

  1. Primul lucru pe care trebuie sa il faceti daca realizati ca aveti lichid in monitor, este sa deconectati cablul de alimentare si sa scoateti bateria/ bateriile laptopului.
  2. Folosind o surubelnita in cruce, desurubati orice surub ce tine carcasa in loc. Caz in care laptopul pe care il aveti nu dispune de suruburi, atunci va trebui probabil sa folositi o ustensila cu un capat plat (din plastic) pentru a indeparta cu grija caracasa. Pozitionati ustensila intre monitor si cadru, si cu atentie incercati sa trageti usor de carcasa. Nu va concentrati prea mult asupra unui singur loc pentru a nu afecta carcasa, si mergeti de-a lungul lineiei ecranului.
  3. Acum, va trebui sa scoateti si carcasa ce protejeaza sustinatoarele/ legaturile dintre monitor si tastatura. Facand asta, veti gasi firele/ cablurile.
  4. Desurubati sau indepartati, folosind ustensila, orice siguranta care tine ecranul in loc.scoaterea ecranului
  5. Scoateti ecranul si pozitionati-l pe tastatura, fara a deconecta vreun fir.
  6. Folosind o carpa uscata, absorbiti orice urma de lichid care a reusit sa se infiltreze. Dealtfel, puteti folosi si un uscator, dat la volum minim, pentru a va asigura ca nu a mai ramas lichid in monitor.

Observatii:

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.