Aplicatii pentru protectia laptopurilor

Aplicatii pentru protectia laptopurilor

 

Dupa cum am spus in articolul precedent, vom incerca sa spunem cateva cuvinte despre cele mai uzitate programe anti-furt, pentru a va da posibilitatea sa optati in cunostinta de cauza pentru unul sau altul, caracteristicile fiecaruia facand diferenta.

 

Aplicatii pentru protectia laptopurilor - Pray

Aplicatii pentru protectia laptopurilor – Pray

Cel mai popular dintre ele este Pray. Aceasta pentru ca este gratuit si poate fi folosit pentru mai multe dispozitive: smartphone, tableta sau laptop. In plus,

Aplicatii pentru protectia laptopurilor - Pray - Panou control - optiuni

Aplicatii pentru protectia laptopurilor – Pray – Panou control – optiuni

poate fi folosit pentru mai multe sisteme de operare: Windows, Linux, Mac OS, Android sau iOS. Programul se instaleaza usor, nu consuma multe resurse si trebuie sa se lanseze odata cu pornirea laptopului – nu avem de

Aplicatii pentru protectia laptopurilor - Pray - Panou control - actiuni

Aplicatii pentru protectia laptopurilor – Pray – Panou control – actiuni

unde sa stim cand va fi pierdut sau furat, nu? In afara de asta, va trebui sa ne facem un cont pe site-ul producatorului, unde von gasi un panou de control unde vom putea seta atat modul in care sa se comporte programul atunci cand laptopul este declarat ca fiind disparut (Geo on/off, Network on/off, Get active connections on/off, Get nearby WiFi hotspots on/off sau Trace route on/off), cat si actiunile (Alarm, Alert, Lock, Secure – on/off) si activitatile (Get screenshot, Get modified files, Modified files times – se seteaza minutele, Modified files path – se seteaza folderul sau Get running programs) pe care trebuie sa le desfasoare – atentie! – numai in momentul cand laptopul este marcat ca disparut! Aceasta se face tot din panoul de contrul, dupa ce am efectuat setarile de mai sus, comutand butonul de pe OK pe MISSING (vezi foto). Astfel, in momentul cand laptopul va fi conectat la internet (sau se va conecta singur daca gaseste vreun hotspot activ), va transmite date importante cum ar fi adresa / adresele Ip la care a fost conectat, va trimite prin e-mail capturi de ecran ale activitatii web (daca intra pe Facebook ii veti putea cunoaste si identitatea), ba chiar ii va face si o poza cu webcam-ul incorporat, ca sa stiti si cum arata – asta in cazul in care nu a fost vandut deja si acesta este noul proprietar. Ce mai poate face? Poate sa transmita un mesaj pe ecranul laptopului sau sa il blocheze ori poate initia o alarma!

 

Hidden este un alt program care, in situatia in care laptopul tau a fost „uitat” sau subtilizat, iti arata unde se gaseste si cine il plimba. Aceasta aplicatie mai poate:

 

 • Localiza obiectul, cu ajutorul tehnologiei „Apple’s Core Location”;

  Aplicatii pentru protectia laptopurilor - Hidden

  Aplicatii pentru protectia laptopurilor – Hidden

 • Realiza fotografii cu webcam-ul incorporat;
 • Realiza screenshot-uri cu activitatea desfasurata pe laptop;
 • Inregistra actiunile de pe tastatura, pentru a descoperi informatii incriminante;
 • Bloca laptopul si sa afiseze un mesaj de alarma si fotografii doveditoare a infractiunii;
 • Proteja informatiile personale sau secrete prin stergerea lor de la distanta;
 • Transmite / citi posesorului actual un mesaj pe care doriti sa il transmiteti;
 • … sa va dea banii inapoi daca nu ati putut recupara laptopul sau daca nu sunteti pe deplin multumiti de ceea ce face.

 

Daca tot am ajuns la capitolul „bani”, trebuie sa stiti ca acest program presupune un abonament lunar, pe clase, in functie de numarul de aparate pe care il utilizati: Basic (1 aparat) – 1,25 €, Personal (3 ap.) – 2,5 €, Home (5) – 3,75 €, Business (20) – 10 € si Ultimate (100) – 30 €. Plata se poate face anual, inclusiv cu card Visa, Master Card sau Discover.

 

 

 

 

Continuam cu celelalte doua programe promise in articolul Alte aplicatii pentru protectia laptopurilor.

 

La buna… citire!

 

 

 

 

 

 

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.