Alte modalitati de marire a vitezei computerului

Alte modalitati de marire a vitezei computerului

 

Alte modalitati de marire a vitezei computerului

Alte modalitati de marire a vitezei computerului

Alte modalitati de marire a vitezei computerului, pentru ca inca mai sunt si altele, se refera la verificarea programelor care se lanseaza la pornirea computerului si functioneaza in background, cu sau fara stirea dumneavoastra, la programele pe care le-ati instalat, la un moment dat, dar care in prezent nu va mai sunt utile, sau la… extensiile browserului pe care il folositi si pe care, in permanenta va place sa-l imbunatatiti si sa-l „imbogatiti” cu diverse elemente mai mult sau mai putin utile, dar care influenteaza, din pacate, viteza de rulare a programelor utile de catre computer.

Alte modalitati de marire a vitezei computerului - Verificarea programelor care ruleaza in background

Alte modalitati de marire a vitezei computerului – Verificarea programelor care ruleaza in background

Calea cea mai simpla si usoara de verificare a programelor care ruleaza, la unmoment dat, pe computer este cea oferita de Microsoft – Managerul de activitati / Task Manager (vezi foto) – care arata atat aplicatiile lansate in executie de utilizator (in exemplul din foto sunt 5 aplicatii), dar si aplicatiile care lucreaza in background (in exemplu sunt 51!), si care pot fi inchise ori prin selectare si apasarea butonului din dreapta-jos, „Inchideti activitatea”, ori prin click-dreapta pe activitate si selectarea, de asemenea, a optiunii „inchideti activitatea”.

 

Alte modalitati de marire a vitezei computerului - Procese Windows in desfasurare

Alte modalitati de marire a vitezei computerului – Procese Windows in desfasurare

In afara de cele doua categorii de procese mentionate mai sus, mai sunt oferite informatii si despre procesele Windows in desfasurare, procese de care este foarte indicat sa nu va atingeti, chiar daca sunt destul de multe (vezi foto, sunt 32), decat  daca stiti foarte bine ce faceti, in caz contrar riscand sa blocati sistemul de operare si sa pierdeti lucrarile in curs de executie.

 

 

 

Alte modalitati de marire a vitezei computerului - Task Managerul fara detalii

Alte modalitati de marire a vitezei computerului – Task Managerul fara detalii

Inca o mentiune: daca se deschide o fereastra mica, la lansarea Task Manager-ului (vezi foto), nu disperati, apasati pe „Mai multe detalii”, din partea de jos – stanga si veti obtine fereastra din fotografiile anterioare, adica pline de detalii!

 

A doua cale, n-as zice ca mai complicata sau mai grea, este utilizarea unui program utilitar, „complicatia” fiind data de necesitatea de a-l instala!

Dar despre aceasta, in articolul de maine: „Programe utilitare de management al aplicatiilor”.

In caz ca aveti nevoie de informatii, sau daca aveti vreo problema „imposibila”, va asteptam la noi la sediu  – str. Vintila Mihailescu nr. 7, daca locuiti in  zona Crangasi, sau str. Racari nr. 14, bloc 44, sc. 1, ap. 3, daca locuiti in zona Dristor – pentru a o rezolva si pentru a va informa despre ofertele noastre, care sunt foarte avantajoase! Va putem asigura inclusiv montajul unui device, daca il achizitionati de la noi.

Nu uitati sa sunati inainte la telefon  0763 644 629 (Crangasi) sau 0765 941 097 (Dristor)!

[Daca nu vi se raspunde, insistati, pot exista probleme cu furnizorul de telefonie mobila]

Intotdeauna, parerea dumneavoastra este importanta pentru noi si am fi bucurosi daca ne-ati lasa un comentariu (mai jos) in care sa ne spuneti parerea dumneavoastra si sa ne indicati eventuale directii in care sa mergem cu explicarea diferitilor termeni sau caracteristici sau… ce anume v-ar interesa sa gasiti pe blogul nostru.

Pe maine!

 

 

 

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.