Achizitionarea memoriei RAM – Sfaturi

achizitionarea memoriei ramAtunci cand utilizatorii de laptopuri ajung sa instaleze mai multe aplicatii si sa le foloseasca mai apoi in acelasi timp, echipamentul pare sa nu mai functioneze la fel de eficient ca la inceput. Daca v-ati intrebat cumva de ce se intampla asta, raspunsul este unul simplu, si in niciun caz nu se rezuma la faptul ca laptopul nu mai este bun, sau ca s-a stricat. Avand in vedere ca laptopurile sunt o varianta mai compacta si ceva mai putin performanta a calculatoarelor, ele nu vor procesa la fel de rapid informatiile. Desi aveti la dispozitie solutii free precum oprirea aplicatiilor din Startup, veti constientiza ca achizitionarea memoriei RAM este ceea ce aveti nevoie.

Indicatii:

  1. Primul lucru pe care trebuie sa il luati in consideratie este faptul ca, daca folositi aplicatii precum Photoshop sau pentru editare grafica, laptopul va simti imediat nevoia de mai multa memorie RAM. Astfel ca, daca depindeti de programe care necesita performante ridicate, achizitionarea memoriei RAM este cea mai directa si mai potrivita solutie.
  2. Odata ce va decideti sa cumparati memorie suplimentara, va trebui sa verificati prima data configuratia laptopului. Astfel ca trebuie sa mergeti in meniul Start, ca apoi sa dati click-dreapta pe Computer, iar din lista care va aparea, sa selectati Properties. In noua fereastra, veti putea vizualiza cata memorie RAM a fost instalata pe laptop, cat si tipul acesteia.
  3. In final, tot ceea ce trebuie sa faceti este sa cautati cea mai buna oferta, caci achizitionarea memoriei RAM este foarte costisitoare. Aveti deci in vedere cantitatea de memorie RAM suplimentara de care aveti nevoie, pentru a nu va trezi cu supriza ca platiti prea mult.

Observatii:

  • Daca aveti instalat pe laptop, un sistem de operare pe 32 de biti, atunci nu este necesar sa depasiti capacitatea de 4GB RAM, caci nu va recunoaste mai mult.

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.