Utilizarea internetului de mare viteza Wi-Fi
Utilizarea internetului de mare viteza Wi-Fi este absolut necesara utilizatorilor care vor sa il foloseasca in diverse locuri in care nu exista posibilitatea alimentarii cu energie electrica sau unde au conditiile necesare desfasurarii activitatii ori unde se gasesc dispozitivele care urmeaza a fi exploatate, evident ca mobile.
Pentru a avea internet mobil, Wi-Fi, trebuie sa introducem firul de la furnizorul de servicii de internet intr-un „obiect” care sa il transforme din semnal de pe un fir intr-unul fara fir! Acest obiect este, de fapt, un router, si ofera o viteza de internet proportionala in mod direct cu pretul lui. In mod cert, si dispozitivul mobil – tableta, smartphone – trebuie sa fie compatibil cu standardul „ac”, in caz contrar veti fi limitat la o viteza de „numai” 150 – 300 Mbps, in standardul „N”.
Router-ul trebuie sa fie un router Gigabite, sa aiba implementat standardul IEEE 802.11.ac si, pentru a va face o idee despre marimea sumelor de alocat pentru achizitionarea unui asemenea dispozitiv de mare viteza, va informam ca unul „modest”, care va permite o viteza de 300 + 867 Mbps pe cele doua frecvente, de 2,4 GHz. Si 5 GHz. – vorbim aici de ASUS RT – AC55U, AC1200, 300 + 867 Mbps, USB 3.0, care se gaseste la eMAG cu pretul de 360 lei.
Daca doriti performanta „adevarata”, va recomandam router-ul ASUS RT – AC87U Dual Band Wireless AC2400 Gigabit, de asemenea de la eMAG, unde puteti sa-l cumparati cu „doar” 930 de lei. Acesta are doua procesoare, unul obisnuit, cum au si celelalte routere performante, de obicei dual-core de 1,2 GHz., si unul special pentru managementul frecventei de 5 GHz. 4×4 Wi-Fi, astfel incat viteza de transfer este de aproape doua ori mai mare (!) iar debitul de transfer catre clienti multipli mai mare cu 50%. Viteza totala de care dispuneti, rezultata din combinarea celor doua standarde – 802.11ac si 802.11n este exceptionala: 2.334 Mbps (600 Mbps la 2,4 GHz. Si 1.734 Mbps la 5 GHz.). Dupa cum se observa din fotografia alaturata, dispune de patru antene, ceea ce face ca acesta sa acopere o suprafata de pana la 465 m.p., adica un plus de 33% fata de cele mai noi routere din noua generatie tri-band.
Cred ca e suficient pentru a va convinge ca merita toti banii (daca-i aveti!), astfel incat nu vom mai insista pe aceasta tema, maine abordand ultimul aspect referitor la utilizarea internetului de mare viteza: „Cat de mare trebuie sa fie viteza de upload?”.
In caz ca aveti nevoie de informatii, sau daca aveti vreo problema „imposibila”, va asteptam la noi la sediu – str. Vintila Mihailescu nr. 7, daca locuiti in zona Crangasi, sau str. Racari nr. 14, bloc 44, sc. 1, ap. 3, daca locuiti in zona Dristor – pentru a o rezolva si pentru a va informa despre ofertele noastre, care sunt foarte avantajoase! Va putem asigura inclusiv montajul unui device, daca il achizitionati de la noi.
Nu uitati sa sunati inainte la telefon 0763 644 629 (Crangasi) sau 0765 941 097 (Dristor)!
[Daca nu vi se raspunde, insistati, pot exista probleme cu furnizorul de telefonie mobila]
Intotdeauna, parerea dumneavoastra este importanta pentru noi si am fi bucurosi daca ne-ati lasa un comentariu (mai jos) in care sa ne spuneti parerea dumneavoastra si sa ne indicati eventuale directii in care sa mergem cu explicarea diferitilor termeni sau caracteristici sau… ce anume v-ar interesa sa gasiti pe blogul nostru.
Pe maine!