Realitatea virtuala se numeste acum STEAM
Parteneriatul dintre cele doua mari corporatii Valve si HTC s-a manifestat prin dezvoltarea unui nou device pentru realitate virtuala de top, Steam Vive, o casca ce iti ofera o experienta inedita si fascinanta de spatiu infinit, toate cele 360 de grade fiindu-ti la dispozitie.
Steam VR Performance Test este o secventa de doua minute care, in afara de demonstrarea capabilitatilor castii (unii ii spun ochelari), va colecta sui informatii despre configuratia computerului pe care se ruleaza si va da verdictul: este capabil si compatibil pentru a utiliza casca Valve si daca grafica poate fi optimizata la un nivel suficient pentru a rula un continut de realitate virtuala la 90 fps.
Recomandarile vizeaza procesorul Intel i7 – 6700 K Skylake, placile GTX 980 Ti si 2x Radeon R9 Nano si RAM de 2 x 8 GB DDR4 – 2666. Ca placi grafice alternative se mai pot utiliza Radeon Fury si Fury X, iar la limita de jos, GTX 970 si Radeon 390 si 390 X.
Ecranele castii ofera, pentru fiecare ochi, o rezolutie de 1200 x 1080, care ruleaza, dupa cum am mai mentionat, cu 90 frame-uri pe secunda, acoperind intreaga raza vizuala, fara nici un unghi mort!
Dupa cum spuneam, realitatea virtuala se numeste acum STEAM.
Ca experienta, realizezi ca oriunde te-ai uita vezi alte lucruri, vezi perspective diferite datorita accelerometrului si giroscopului, senzorii receptionind semnalele intr-un spatiu de aproximativ 4,5 x 4,5 m.
Exemplele demonstrative sunt greu de descris, trebuie sa le traiesti, nu se pot descrie. De aceea vom schita doar cateva din scenariile care au fost prezentate celor care au testat acasta ultima „minune” a tehnologiei.
Prima este pe mare. Esti la marginea puntii si un pas inainte te arunca peste bord, si tocmai vine in viteza o balena cere… te va lovi!. Evident ca nu te va lovi, dar te vei lasa pe vine sa nu te loveasca cu coada. Garantat!
O alta te trimite intr-o lume fantastica, de poveste, ca si cum ai fi teleportat, unde gazda este un dragon si unde sunt paianjeni mari… e imposibil sa nu te feresti de ei!
Foarte spectaculos este cel denumit light painting (pictura cu lumina). Poti desena – cu unul din controlere poti alege culoarea iar cu celalalt tipul de pensula – iar apoi poti vizualiza obiectul desenat din toate unghiurile, de jur imprejur, de sus sau de jos. Sau poti desena zapada in jurul tau si fulgi. Si sa te plimbi printre ei! Va puteti „construi” propria lume, asa cum v-o imaginati si sa va para rau ca va trebui sa reveniti in „realitatea reala”!
Daca aveti probleme sau doriti informatii din domeniu, veniti la noi la Service – nu inainte de a suna la 0763 644 629 (zona Crangasi) sau 0765 941 097 (zona Dristor) – si specialistii nostri va vor consilia, competent si profesionist.
Intotdeauna, parerea dumneavoastra este importanta pentru noi si am fi bucurosi daca ne-ati lasa un comentariu (mai jos) in care sa ne spuneti parerea dumneavoastra si sa ne indicati eventuale directii in care sa mergem cu explicarea diferitilor termeni sau caracteristici sau… ce anume v-ar interesa sa gasiti pe blogul nostru.
Numai de bine!