Cum se face update de BIOS
Pentru a putea face un update de BIOS, spuneam in articolul precedent, trebuiesc indeplinite o serie de conditii, dintre care cea mai importanta, fara de care nu se poate face update-ul, este existenta unui sistem functional, cu un BIOS care sa incarce sistemul de operare, pentru pornirea computerului.
Update inseamna „actualizare” deci operatia este una care aduce la zi BIOS-ul. Cum se face? Prin copierea unui nou cod pentru BIOS, in locul celui vechi. Codel, este absolut necesar, se obtine de la producator, in scopul rezolvarii unor probleme de compatibilitate cu noile device-uri sau componente aparute pe piata dupa BIOS-ul vechi.
Problema care apare se datoreaza faptului ca se lucreaza putin „in blind”, adica nu se stie daca operatia a reusit (dar pacientul e mort!) sau nu a reusit (si pacientul este decedat!). Pentru a scapa de aceasta dilema, solutia cea mai buna si mai putin costisitoare este sa veniti la noi la Service si sa va rezolvam noi, rapid si corect problema. Evident, exista si varianta ca operatia sa fie una reusita si computerul sa functioneze normal, dar riscul de a nu functiona este foarte mare si nu consider ca merita asumat, comparativ cu suma perceputa de noi pentru aceasta operatie, care nu este deloc stresanta! Atentie! Toti producatorii de BIOS atentioneaza utilizatorii ca update-ul se face pe proprie raspundere si ca este foarte posibil si probabil ca sistemul sa nu mai functioneze.
Sa vedem care sunt „semnele” ca update-ul nu a reusit. Pai, e simplu! Daca sistemul nu mai are nici o instructiune despre ce / cum sa faca pentru a porni, clar ca nu va sti sa incarce sitemul de operare, deci pe ecran nu va putea sa apara nimic, desi tensiunea de alimentare este prezenta, sistemul de racire face zgomot, deci se misca, sursa porneste si functioneaza normal (stie cum sa faca pentru ca instructiunile ei de functionare sunt scrise in firmware-ul ei), totul pare in regula dar… nu merge!
Mai exista posibilitatea ca BIOS-ul sa nu fie compatibil 100% cu sistemul, asa incat nu veti beneficia de o functionalitate completa ci partiala! Este foarte posibil sa apara si un mesaj care sa solicite introducerea unui CD / DVD sau a unei dischete (depinde de sistem) care sa conțină imaginea de BIOS. Iar daca incerci sa oferi ce-ti cere, este inutil! Sunt niste „chestii” care va duc la pragul cel de jos, a disperarii, in care va vine sa aruncati totul si sa cumparati alta placa! N-o faceti! Veniti la noi, la unul din sediile PC Laptop din Crangasi – str. Vintila Mihailescu Nr.7, sector 6 sau Dristor – Mihai Bravu – str. Racari nr.14 Bloc.44 Sc.1 ap.3 interfon 03 si va vom arata solutia salvatoare: Rescrierea de BIOS (refacerea lui). Daca va intereseaza subiectul, cititi mai departe!
Daca doriti informatii suplimentare despre orice subiect IT si nu le gasiti pe blogul nostru, sunati la 0763 644 629 sau 0765 941 097 si specialistii nostri va vor raspunde absolut la toate intrebarile. Sau puteti sa ne propuneti subiecte care va intereseaza si despre care doriti sa scriem!
Va asteptam cu incredere!