Browsere bune de care nu ati auzit
Lunascape se numeste si este un alt browser remarcabil, fiind folosit mai mult de web developeri pentru calitatea lui principala: foloseste toate cele trei tehologii implementate in primele patru browsere principale – Chrome si Safari (WebKit) , Firefox Gecko) si Internet Explorer (Trident) – si prin urmare, daca este necesar sa se testeze un site pe mai multe browsere, este cel mai simplu cu Lunascape pentru ce exista posibilitatea de a comuta pe modul de lucru (respectiv browserul) dorit, fara a mai fi necesar sa il incarce in fiecare browser in parte! E ca si cum ar fi cate un tab pentru fiecare browser, dar toate intr-o singura fereastra. Initaial a fost creat pentru 12 limbi, ulterior adaugandu-se inca 17, printre care si limba romana. Necesitatile hardware si software sunt obisnuite, sistem de operare de la Windows XP incoace si 1 GB de RAM. Am uitat sa va spun este „Made in Japonia”.
Dupa cum reiese din cele de mai sus, desi este un browser excelent pentru dezvoltatori, autorii de la Lunascape doresc, de fapt, sa ajute utilizatorii, in sensul de a nu mai schimba browserele in functie de site-urile accesate, ci sa foloseasca doar unul singur.
In ultima varianta, exista suport pentru add-on-urile browserului Mozilla Firefox, existand si o optiune de a le importa direct din el; deocamdata nu exista acest lucru si pentru cele din Safari sau Chrome.
Caracteristici deosebite.
- Cautare rapida cu evidentiere (Highlighted Search), adica se poate selecta o propozitie ci mouse-ul, apoi, dintr-un pop-up se selecteaza modul de cautare, locul (stiri, bloguri, imagini, harti, Twitter etc) si motorul de cautare. Operatiunile implicite includ aproape totul dar se poate si adauga iteme aditionale, daca se doreste. De asemenea, se poate merge la adresa respectiva sau se poate traduce selectia.
- O alta functie utila, se pot bloca anumite adrese web, aceasta putant sa fie, la un moment dat, o protectie pentru copii.
- Lunascape are triplu suport pentru add-on-uri, in special multe mii de la Firefox, care sunt simplu de utilizat si chiar distractiv; daca se doreste, se poate detasa (float) bara laterala unde apar si se poate folosi ca un gadget, intr-o fereastra separata.
- Deosebit de utila este si „vederea in cascada” (cascade view), in care filele sunt separate, in fiecare din ele putand fi selectat un alt motor de randare, si astfel vizualizand cum arata in fiecare si daca apar diferente;
- Nu in ultimul rand, trecerea la acest browser este foarte simpla, existand posibilitatea de a importa din browserele anterior folosite atat setarile cat si marcajele, inclusiv din Internet Explorer si Mozilla Firefox.
Merita sa-l incercati! Sunt sanse foarte mari sa fiti foarte multumiti de el si chiar sa-i deveniti fani! Eu sunt pe cale!
Mai departe… scrie-n Alte browsere excelente.
Daca doriti informatii suplimentare despre computere sau programe si nu le gasiti pe blogul nostru, nu ezitati sa sunati la 0763 644 629 sau 0765 941 097 si profesionistii nostri IT va vor raspunde absolut la toate intrebarile, ba chiar la unele la care nici nu v-ati gandit! 🙂 Sau puteti sa ne spuneti despre ce subiecte ar fi indicat sa scriem!
Va asteptam cu incredere!