Alte browsere excelente
Pale Moon este un alt browser excelent de care a auzit putina lume, desi este foarte rapid – este optimizat pentru viteza si stabilitate si vizeaza procesoarele moderne actuale – construit pe codul Mozilla Firefox si suportand, este de la sine inteles, aproape toate extensiile acestuia. Este disponibil pentru Windows, Linux si Android si este distribuit de catre M.C. Straver.
La descarcare veti fi intrebati daca doriti sa luati varianta de Windows pe 32 sau 64 de biti (de fapt, daca doriti instalarea pe sistemul pa care lucrati, va depista daca aveti 32 sau 64 de biti sau daca aveti procesor Atom!) sau daca doriti o varianta portabila, pe stick.
Caracteristici principale:
- Isi face regulat actualizarile;
- Este optimizat pentru procesoare moderne
- Are suport pentru teme complete: libertate totala pentru orice element de design;
- Afiseaza pagina si ruleaza scripturile usor si rapid;
- Stabilitate crescuta, experienta a aratat foarte putine „crash-uri”;
- Suport pentru HTML5 si CSS3;
- Forte multe posibilitati de personalizare dar si de configurare;
- Apt sa importe profile Firefox cu ajutorul instrumentului de migrare.
Desi seamana foarte mult cu Mozilla Firefox, Pale Moon are si caracteristici deosebite, deosebiri care sunt evidente si la capitolul design. Setul de controale sau butoanele de navigare grupate, de dimensiuni decente, bara de marcaje sau bara de stare functionala, marea libertate de personalizare sunt doar cateva calitati de mentionat.
Recomandarea mea este sa-l incercati! Hotararea este a voastra insa trebuie sa tineti cont ca nu puteti lua o decizie corecta pana cand nu „probati” personal mai multe browsere; sau puteti sa mergeti mai departe pe browserul recomandat de altii, de cei mai multi altii sau de publicitatea agresiva a colosilor cu bani. Eu stiu una si buna, din experienta Linux: programele Open Source sunt cele mai apropiate de nevoile reale ale utilizatorilor, „curatate” de toate „floricelele” si add-onurile inutile, care nu fac decat sa mareasca nepermis de mult atat marimea propriu-zisa a browserului cat si consumurile de memorie si procesor.
De asta nu este recomandabil sa adoptati neconditionat sugestiile altora, pentru ca nici „gusturile”, nici necesitatile, nici configuratia sistemului de calcul nu seamana intre ele; pentru un anumit sistem si un anumit utilizator poate fi excelent un browser care pentru altul nu este satisfacator. Asa ca sfatul final este sa cautati printre alte browsere excelente pe care vi le propun, pe cel care este potrivit sistemului, necesitatilor de performanta si estetica pe care le doriti.
Inca mai cauti un browser bun? Citeste in continuare!
Daca doriti informatii suplimentare despre orice subiect IT si nu le gasiti pe blogul nostru, sunati la 0763 644 629 sau 0765 941 097 si specialistii nostri va vor raspunde absolut la toate intrebarile, ba chiar la unele la care nici nu v-ati gandit! 🙂 Sau puteti sa ne spuneti despre ce subiecte doriti sa mai scriem!
Va asteptam cu incredere!