Browsere excelente si necunoscute!
Browserele din „Big Five”, care domina piata, sunt foarte cunoscute de toata lumea si le-am prezentat in articolul precedent: Google Chrome, Mozilla Firefox, Opera, Safari si Internet Explorer. Putini stiu insa ca exista browsere foarte bune, care au aparut ca o varianta la „stufoasele” browsere despre care am discutat, care au o multime de functii pe care un utilizator obisnuit le ignora, cateodata nici nu le cunoaste, dar cu certitudine nu le foloseste! Acestea sunt „curatate” de elementele inutile, sunt simple, frumoase si rapide. In orice caz, merita sa le incercati, chiar daca la inceput va fi oarecum ciudat, invatat fiind cu Chrome sau Firefox. Am ales tot cinci, lista lor este mult mai lunga dar va lasam sa le descoperiti singuri.
Incep cu opinia mea personala, rezultata din experienta proprie: din multitudinea de browsere excelente si necunoscute, se remarca net ca fiind cel mai bun MAXTHON! A fost lansat in 2003 (si in 12 ani inca nu ati aflat de el! L). Initial se numea MyIE si a fost creat de catre programatorul chinez Changyou, care a dorit sa particularizeze Internet Explorer-ul iar in 2000 a fost preluat de Jeff Chen care l-a numit MyIE2 iar in 2004 a fost re-denumit Maxthon. A castigat primul premiu WebWare 100 in 2005 si urmatoarele in 2008 si 2009. Din multiplele, dar utilele functii pe care le are, mentionam: are o bara de cautare cu nu mai putin de 8 motoare de cautare diferite, configurabila de ctre utilizator, o unealta de filtrare a reclamelor din pagini – AD Hunter – are ~ 1400 plugin-uri proprii dar, normal, le suporta si pe cele ale Internet Explorer, Adobe Flash, Java si ActivX Blocker, securitate mult imbunatatita prin rularea in mai multe procese (browser, UI si motoare de cautare, separat), serviciu automat de actualizari si multe altele. Ultima varianta, Maxthon 3, beneficiaza de ambele motoare de randare (Dual Display Engine): Trident si Webkit. In plus: butoane de vizualizare in fereastra a clipurilor video dar si salvare, gesturi de mouse, Super Drag&Drop, cititor RSS, Sync System, fereastra de lucru in alt cont si Enhanced Resource Sniffer.
De mentionat ca exista si varianta pentru sistemul de operare Android, care prezinta, de asemenea, o serie de functii foarte utile: manager de descarcari care are posibilitatea de trecere in pauza si apoi de reluare a descarcarii, Quick Acces si Super Gesturi.
Vom continua cu celelalte patru in articolul Alte browsere necunoscute si remarcabile.
Daca aveti probleme sau doriti informatii suplimentare despre computere sau programe, nu ezitati sa sunati la 0763 644 629 sau 0765 941 097 si specialistii nostri va vor raspunde la toate intrebarile, la nivel profesional!
Va asteptam cu drag!