Super placa de gaming sub 1500 lei

Super placa de gaming sub 1500 lei

 

– este o placa cu caracteristici superioare dar care nu este accesibila oricui, din cauza pretului relativ ridicat, astfel incat doar tinerii oameni care au afaceri care le merg din plin si care, in pauze, au nevoie de relaxare – si ce relaxare este mai buna decat jocul? Se executa la birou sau in deplasare, se poate intrerupe oricand si relua apoi de unde am ramas, nu necesita investitii uriase (cum ar fi un sejur in Hawaii sau un teren de golf!) ci numai un computer bun cu o super placa de gaming! Ce mai conteaza 1500 LEI! Ar fi de luat in calcul doua placi, una de la AMD si una… ati ghicit, de la GigaByte!

 

Placa video Asus AMD Radeon R9 380 Strix Gaming OC, GDDR5, 256 bit, HDMI, 2xDVI, Display Port, Fan se gaseste la eMAG la un pret accesibil pentru categoria de oameni de are am vorbit mai sus, de numai 1230 lei. Dupa cum ii spune si numele, placa este construita in jurul nucleului AMD Radeon R9 380  cu frecventa de 990

Super placa de gaming sub 1500 lei

Super placa de gaming sub 1500 lei – AMD

MHz, iar memoria este de 2GB-GDDR5 cu Bus 256 si frecventa de 5500 MHz. Fiabilitatea este asigurata de un VRM digital cu 6+2 faze, care contin bobine cu miez de ferita si cimentate, condensatori de 5K, solizi. Sistemul de racire este compus dintr-un radiator masiv cu o conducta de un centimetru, un radiator mai mic pentru VRM si doua ventilatoare de 95 mm. care mentin, in orice conditii de joc, temperatura sub 75 oC (si 24 oC temperatura ambianta, sistemul fiind inchis) si… zgomot neglijabil! De mentionat ca in situatia in care nu se ruleaza jocuri ci doar alte programe, clipuri, filme etc, ventilatoarele se opresc de tot iar cand temperatura creste peste 65 oC pornesc si se rotesc cu 1200-1400 rot/min. Deasemenea si in cazul in care se face overclocking procesorului grafic (cu GPU Tweak) acesta este stabil si fara throttling iar temperatura, respectiv zgomotul facut de ventilatoare este cu mult mai mic dacat ar fi de asteptat. La rezolutie Full HD merg toate jocurile iar cu setarile Ultra High merg majoritatea! Utilizatorii au votat-o ca „Best Buy” pentru ca, in raport cu ce ofera, pretul nu este exagerat.

 

O alta super placa de gaming care merita avuta in vedere este cea construita in jurul procesorului grafic NVIDIA

Super placa de gaming sub 1500 lei - Gygabite

Super placa de gaming sub 1500 lei – Gygabite

GeForce GTX960, care se gaseste tot la eMAG la pretul tot de numai 1360 lei si se numeste GigabYte nVidia GeForce GTX 960 G1 Gaming, 4096MB, Gddr5, 128 bit, 1226MHz, PCI-E, 2xDVI, HDMI, 3xDisplayPort, 3Fan. Rezolutia este de 4096×2160 , frecventa GPU este 1266 iar memoria este extrem de mare, 4GB la o frecventa de

7010 MHz.! Evident poseda tehnologiile de varf de la nVidia: nVidia Adaptive V-Sync, nVidia GPU Boost, nVidia 3D Vision Ready, nVidia Physx. La capitolul conectori se remarca existenta a 3 porturi DisplayPort si doua DVI, plus obisnuitul, de acum, HDMI. Racirea este cu radiator si trei ventilatoare care, dupa cum am mentionat mai sus, functioneaza dupa necesitati.

 

Ne apropiem de sfarsit cu incursiunea in lumea placilor grafice de gaming si vom incheia cu cel mai inalt nivel: Placi video de top pentru gaming.

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.