Spionaj la nivel inalt cu harduri

Spionaj la nivel inalt cu harduri

 

Spionaj la nivel inalt cu harduri

Spionaj la nivel inalt cu harduri :)

Iata ca nu numai hacker-ii se „distreaza” spargand conturi si furand informatii ci – se pare, dupa cum afirma specialistii de la Kaspersky Lab – si organizatii de nivel inalt, statale, recurg la astfel de procedee „ne-ortodoxe” de a-si insusi informatii ultrasecrete, in limbaj comun – de a spiona – si chiar utilizand metode noi, sofisticate, ceea ce da de inteles ca se investesc bani in cercetarea metodelor de intruziune in confidentialitatea altora. Se pare ca este vorba de Agentia Nationala de Securitate (NSA) care utilizeaza o noua si inedita metoda de a culege informatii secrete: cu ajutorul unor spyware ascunsi in hard disk-urile computerelor! Metoda este folosita la nivel global, cel putin 30 de tari fiind vizate si atacate astfel, cele mai afectate fiind Rusia, China, Iran, Siria, Pakistan, Afganistan, Algeria, Yemen si Mali. Se observa foarte usor ca toate au un numitor comun: nu se numara printre tarile prietene al Statelor Unite. Tintele sunt institutiile militare si guvernamentale dar si banci, companii energetice si de comunicatii si… islamisti.

Spionaj la nivel inalt cu harduri

Spionaj la nivel inalt cu harduri – NSA?

Asa a aparut la suprafata Equation Group, un grup foarte avansat – poate chiar cel mai avansat – de spionaj cibernetic, suspectat de catre expertul in securitate Claudio Gurneri si de cativa fosti agenti de informatii ca apartinand de Agentia de Securitate Nationala a Statelor Unite (NSA). Pentru ca grupul utilizeaza cu predilectie metode puternice de criptare, Kaspersky Lab l-a denumit Equation, pe parcursul mai multor ani descoperind peste 500 de infectii malware in cel putin 42 de tari. Legatura dintre cele doua se poate face si indirect, NSA fiind cea care a folosit Stuxnet pentru atacarea programului nuclear al Iranului, Stuxnet fiind creat de Equation Group!

Printre producatorii care au comercializat astfel de hard disk-uri se afla Seagate Technology, Western Digital, Toshiba si Samsung Electronics, insa nu se poate afirma ca au fost infectate inainte de a fi scoase pe piata, Equation Group fiind capabila sa rescrie sistemul de operare al oricarui hard disk, cele enumerate mai susu fiind si cele mai folosite.

Despre Atacul hardurilor infectate, in articolul de maine.

Daca aveti probleme cu sistemele de calcul – orice fel de probleme – va asteptam sa sunati la 0763 644 629 sau 0765 941 097 si specialistii nostri va vor impartasi din experienta si cunoștințele lor vaste, rezolvand prompt si profesionist problemele, garantat!

Intotdeauna, parerea dumneavoastra conteaza pentru noi si am fi bucurosi daca ne-ati lasa un comentariu (mai jos) in care sa ne comunicati parerea dumneavoastra si sa ne indicati eventuale directii in care sa mergem cu explicarea diferitilor termeni sau caracteristici sau… ce anume v-ar interesa sa gasiti pe blogul nostru.

S-auzim numai de bine!

 

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.