Reparatie chip video-Cum se realizeaza?

Reparatie chip video         

 

Repararea unui cip video de laptop se face prin operatiunea de BGA Rework (Reballing), mai comun spus re-lipirea cipului video. Acesta este de tip BGA (Ball Grind Area), adica este lipit pe placa de baza prin intermediul unei “arii” de sfere de cositor. Defectiunea cea mai des intalnita este cauzata de supraincalzirea placii de baza, implicit a cipului video, datorita unui defect de proiectare sau a unei raciri ineficiente, ceea ce duce la separarea uneia sau mai multor “bilute” de cipul insusi sau de placa pe care este asezat. Reparatia consista in executarea a cinci etape principale si doua secundare, daca este facuta de o firma care se respecta, in care lucreaza profesionisti si in care respecta standardul de calitate ISO 9001 .

        Scoaterea placii de baza, pentru a nu afecta celelalte componente care nu suporta temperaturi ridicate.

        Desprinderea cipului video de pe placa. Aceasta se poate face in doua moduri:

       o Reflow placa video – incalzirea cipului pana la punctul de topire a bilelor de cositor, urmata de o racire a acestuia;

bga_reballing_01

Reparatie chip video

                -Curatarea bilutelor de pe placa de baza si de pe cip, utilizand aceeasi statie de lucru profesionala, cu Dark Infrared.

                 -Refacerea bilelor de cositor si lipirea lor pe cip.

                 -Reatasarea cipului la placa de baza, utilizand aceeasi tehnica de la Reflow concomitent cu alinierea optica a cipului pe placa de baza.

Reparatie chip video…

      Etapele secundare pentru o operatie de reparatie chip video sunt complementare celor de mai sus, imbunatatind conditiile de functionare a cipului, pentru prevenirea aparitiei unei situatii accidentale ca cea care tocmai s-a remediat:

               – curatarea si verificarea sistemului de ventilatie, pentru a asigura o racire corespunzatoare – inlaturarea cauzei defectiunii;
               – schimbarea pastei termice dintre procesorul video si radiator pentru a asigura un contact intim intre ele, ceea ce duce la imbunatatirea transferul termic si mentinerea cipului la o temperatura optima functionarii.

       Avand in vedere ca aceasta reparatie chip video nu este una simpla si nici ieftina, operatiile de mai sus implicand de obicei costuri de ordinul a cel putin 100 €, echipa PC Laptop ofera aceasta operatiune de reparatie chip video (reball) pentru tine la doar 250-350 RON cu o garantie de 3 luni pentru interventie! 

Profita acum de oferta!

 

 

 

 

 

6 Comentarii, spune si tu ceva..

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

 1. Buna seara!

  Am un MacBook Pro 17″ (mid 2010), procesor Intel Core i5-540M (3M Cache, 2.53 GHz), placa video NVIDIA GeForce GT 330M 512 MB.

  Imi puteti spune va rog daca este posibil sa fac un upgrade la placa video la dumneavoastra?

  • Buna seara,
   v-am raspuns si pe e-mail, acest laptop nu suporta upgrade la placa video.

 2. Salut
  IN urma cu 1an am reparat la dv un laptop si am o problema cu un alt device.Detin un Qosmio x500 cu pl.video gtx460m.Problema este urmatoarea…de cateva saptamani se opreste brusc in jocuri rulate in setari high.Daca jocul este setat pe mediu nu se mai opreste sau o face foarte rar.Acest simptom mai apare si cand este doar pe baterie insa in windows, nu este necesar sa intru in jocuri…pe baterie,fara alimentare, se opreste imediat in max.5m.Daca il cuplez la sursa este ok pana in momentul in care intru intr-un joc care necesita resurse serioase.Laptopul este curatat, nu este prafuit, pasta inlocuita la cpu si video.Mai mentionez ca din cand in cand pe net la diferite video-uri online driverul video cade cu mesajul driver stop responding dupa care isi revine iar uneori, rar, il gasesc blocat in windows(freeze) trebuie inchis si repornit.
  Am tot cautat pe net diferite explicatii si cred ca ar fi pl.video in mod normal dar nu-mi explic de ce se inchide asa repede cand este doar pe baterie(care tinea cam 1-2h,pana acum cateva saptamani)…
  Se mai poate repara la dv.acest model, poate are ceva defect pe partea de alimentare deoarece temperaturile sunt excelente, se incalzeste in limitele normale…in jocuri pl.video nu depaseste 60grade iar cpu max75…
  Astept un raspuns daca se poate si cam cat ar fi reparatia,cu aproximatie macar…

  Multumesc, Alexandru

  • Buna seara,
   din spusele dvs daca laptopul ingheata sau da eroare “driver stop responding” este clar ca acesta sufera o defectiune la placa video.
   defectele placii video sunt comune, iar durata de functionare a unui chipset video este de circa 3-6 ani in conditii obisnuite, iar la solicitari in aplicatii de gaming se reduce timpul la jumatate 1-3 ani, de aceea placa video nu mai face fata si se manifesta conform spuselor dvs.
   Solutia ideala ar fi inlocuirea placii video

   • Inteleg…in situatia asta este posibil la dv remedierea, adica inlocuirea placii video?Este GTX460M, daca il aduc la dv se poate comanda placa sau aveti asa ceva de vanzare?

    • Buna ziua,
     depinde de la caz la caz.
     Placa video, respectiv chipsetul video poate fi reparat (reparatie de moment) sau poate fi inlocuit (cea mai buna solutie), insa la inlocuire implica costuri suplimentare iar durata este de circa 2-4 saptamani.

Trackbacks/Pingbacks

 1. Servicii hardware oferite de ServicelaptopBucuresti | Service Laptop Bucuresti - […] Reparare placi video dedicate; […]