Realizarea unui CD de recuperare cu Windows 7

Realizarea unui CD de recuperare cu Windows 7

 

Realizarea unui CD de recuperare cu Windows 7

Realizarea unui CD de recuperare cu Windows 7

Am vazut in articolul trecut cum se realizeaza o unitate de recuperare USB pentru Windows 8 sau Windows 8.1 dar pentru ca majoritatea computerelor ruleaza, in prezent, Windows 7, cred ca nu este lipsit de interes sa vedem cum se poata face un CD (da, CD, nu este o greseala, marimea fisierului rezultat  fiind de 164 MB (!) se poate scrie pe un CD) de recuperare si pentru acest sistem.

Daca ati cumparat o licenta de Windows 7 si aveti DVD-ul de instalare, nu mai aveti nevoie sa va faceti un disc de recuperare separat intrucat pe acest DVD, la rulare, aveti optiunea da e repara computerul (Repair your computer), insa daca ati cumparat calculatorul sau laptopul cu sistemul de operare pre-instalat si nu ati primit si DVD-ul, atunci este imperios necesar sa va creati acest CD pentru recuperare. In continuare, veti vedea cum se poate face acest lucru. Totul este foarte simplu (intotdeauna, cand stii, e foarte simplu!) si nu aveti nevoie decat de un CD gol in unitatea optica a computerului sau laptopului.

Realizarea unui CD de recuperare cu Windows 7 - pornirea programului

Realizarea unui CD de recuperare cu Windows 7 – pornirea programului

Calea spre initierea programului este simpla (vezi foto): Control Panel – Backup and Restore – Create a system repair disc – selectarea unitatii CD/DVD si inserarea unul disc gol – Create disc.

Atentie! Este posibil ca, in decursul crearii discului, sa vi se solicite sa introduceti in unitate discul original de instalare a sistemului de operare Windows 7. Asta inseamna ca in computerul dumneavoastra nu se gasesc toate fisierele necesare si astfel va trebui sa le copieze de pe discul de instalare, asa incat va trebui sa il introduceti in unitate. Scrierea discului de reparare va continua dupa aceea. Durata intreaga a scrierii discului este foart emica, de ordinul minutelor, dupa cum am specificat mai sus, fisierul pentru Windows 7 avand doar 164 MB.

La terminarea operatiunii veti fi informat despre acest lucru si vi se va indica si etichea (denumirea) pe care trebuie sa o puneti: „Disc reparare Windows 7 32 biti” si… butonul „Inchidere”!

 

Pentru cine se pricepe cat de cat si a mai facut instalari de programe, nu este nimic dificil sau deosebit, insa daca nu vreti sa va complicati cu vreo greseala facuta intamplator, atunci nu va ramane decat sa sunati la PC Laptop0763 644 629 (Crangasi) sau 0765 941 097 (Dristor) – si specialistii nostri va vor ajuta sa duceti procesul pana la capat, rezolvand prompt si profesionist problema.

 

Intotdeauna, parerea dumneavoastra este importanta pentru noi si am fi bucurosi daca ne-ati lasa un comentariu (mai jos) in care sa ne spuneti parerea dumneavoastra si sa ne indicati eventuale directii in care sa mergem cu explicarea diferitilor termeni sau caracteristici sau… ce anume v-ar interesa sa gasiti pe blogul nostru.

 

S-auzim numai si numai de bine!

 

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.