Probleme iluminare ecran

De ce nu se aprinde lumina pe displayPcLaptop iti vine in ajutor cu explicatii in depanarea display-ului, în cazul în care acesta nu se aprinde.

Probleme iluminare ecran

Una din posibilele probleme poate fi invertorul display-ului care nu functioneaza in parametrii normali. Acesta se gaseste sub diferite forme si marimi si are functia de a alimenta lampa display-ului. In marea majoritate a laptopurilor, invertorul este montat langa display, in cele mai multe din cazuri, pe centru in  partea de jos a carcasei.

Simptome invertor defect:

  1. Cand pornesti laptopul, ecranul se aprinde pentru cateva momente apoi devine negru, dar daca il luminezi cu o lanterna poti vedea imaginea. Laptopul va functiona corect conectat la un monitor extern.
  2. Laptopul porneste dar imaginea ramane intunecata iar daca luminezi display-ul cu o lanterna poti vedea imaginea. Si in acest caz laptopul va functiona corect conectat la un monitor extern.
  3. Laptopul porneste afiseaza imaginea pe display corect o perioada nedeterminata dar la un momentdat se stinge displayul si nu isi revine pana la urmatorul restart.

Toate aceste simptome au legatura cu invertorul dar pot fi confundate de multe ori cu simtomele prezente atunci cand se defecteaza lampile display-ului.

Aveti probleme cu invertorul laptopului? Ati ajuns unde trebuie! PCLaptop este aici sa te ajute pentru a iesi din situatie, ori de cate ori ai nevoie. Vodafone 0721 049 875 (Crangasi) / Telekom 0765 941 097 (Dristor-Mihai Bravu) /031.435.03.90 (Dristor-Mihai Bravu).

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.