Marimea ecranului – diferente si avantaje

marimea ecranuluiAtunci cand vine momentul sa treceti de la obisnuitul PC la un laptop portabil si de ultima generatie, una dintre specificatiile cele mai importante de avut din vedere este marimea ecranului. Considerand faptul ca sunt mai multe seturi de dimensiuni, care sa satisfaca dorintele fiecarei persoane in parte, fiecare va veni atat cu avantaje cat si cu dezavantaje. Iar in functie de preferinte, puteti determina care avantaje vi se potrivesc mai mult si care dezavantaje le puteti suporta mai usor. Astfel ca, daca sunteti interesati sa achizitionati un laptop pentru acasa, ori pentru servici, aveti in continuare sfaturi privind marimea ecranului care vi se potriveste mai bine.

Indicatii:

  • Pentru ecranele care au o dimensiune mai mica de 12″:

Laptopurile care au marimea ecranului mai mica de 12″, deobicei se asemanea cu notebook-urile si sunt printre cele mai compacte si portabile. Astfel ca, daca vreti sa plecati intr-o vacanta, puteti sa il luati oriunde cu voi caci acesta va incapea in orice bagaj. Dealtfel, poate fi folosit si pentru intalnirile de afaceri deoarce nu este sesizabil si nu va deranja. Dezavantajele ar fi performantele scazute si lipsa posibilitatii de a folosi mai multe aplicatii in acelasi timp.laptop cu ecran tableta de 11"

  • Pentru ecranele care au o dimensiune cuprinsa intre 12″ si 14″:

Asemanatoare celor din prima categorie, aceste laptopuri sunt de dimensiuni mici si se potrivesc excelent studentilor care trebuiesc sa le poarte de la un curs la altul. Dealtfel, pot fi folositoare si atunci cand vreti sa utilizati un program de editare cat si un browser de Internet in acelasi timp.laptop 13.3"

  • Pentru ecranele care au o dimensiune cuprinsa intre 14″ si 16″:

Printre cele mai des achizitionate de catre orice utilizator, aceste laptopuri ofera posibilitatea de a folosi mai multe programe in acelasi timp fara a intampina dificultati. Se aseamana prin marimea ecranului cu un PC de dimensiuni medii. Ca principale avantaje sunt performantele ridicate, comparativ cu cele disponibile in primele 2 categorii, cat si optiunea de a schimba/ updata componentele hardware. Aceste laptopuri se potrivesc oricarui utilizator.laptop 15.6"

  • Pentru ecranele care au o dimensiune mai mare de 16″:

Daca planuiti sa folositi laptopul pentru jocuri, atunci este de sugerat sa achizitionati un laptop de 17″. Acesta va avea atat performantele ridicate cat si marimea ecranului indeajuns de mare incat sa aveti parte de satisfactie maxima. Singurele dezavantaje ar fi greutatea ridicata si imposibilitatea de a transporta echipamentul foarte des.laptop 17"

2 Comentarii, spune si tu ceva..

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

  1. Deci cu cat este mai mare ecranul, cu atat este mai performant laptopul?

    • Uneori da, alteori nu. In mare parte, atunci cand se fac laptopuri mari/masive se folosesc si componente hardware mai voluminoase si mai performante. Dar sunt cazuri in care mai mic inseamna mai performant. Caci se tot incearca tehnologii noi prin care sa puna piese hardware performante insa cat mai mici.