Instalare memorie RAM – Detalii

instalare memorie ramAdesea se intampla ca utilizatorii de laptopuri sa isi doreasca o viteza mai mare din partea echipamentului pe care trebuie sa lucreze in fiecare zi. Avand in vedere faptul ca in timp laptopul isi pierde oricum din eficienta de procesare, asadar si din viteza de lucru, este de indicat o imbunatatire daca aveti nevoie de un echipament performant. Caz in care laptopul este deja “pierdut” (multe dintre componentele hardware sunt vechi si uzate), atunci este de indicat sa uitati de acesta pentru ca schimbarea pieselor va costa mai mult decat laptopul. Insa, daca laptopul nu este foarte vechi (< 3 ani), atunci puteti sa va ganditi la o instalare memorie RAM. Tot ceea ce trebuie sa faceti este sa va asigurati de starea laptopului apeland la o diagnosticare gratuita din partea noastra, ca apoi noi sa putem trece la treaba. Apelati la numarul 0721.049.875, sau scrieti-ne in Comentarii daca aveti intrebari.

Instalare memorie RAM – Pasi:

  • Cel mai important pas este indentificarea numarului de sloturi disponibile. In functie de sloturile de RAM disponibile, ne putem da seama cat memorii RAM putem instala. Adesea se intampla ca un slot sa fie disponibil. Insa in anumite cazuri, ambele sloturi sunt ocupate si trebuie inlocuita una din ele cu alta mai eficienta.
  • Al doilea pas este indentificarea tipului de memorie ram pe care o suporta laptopul. Anumite tipuri de memorii sunt mai scumpe decat altele (de regula cele mai noi).
  • Al treilea pas este indentificarea capacitatii maxime suportate de catre sistemul de operare. Astfel ca, daca sistemul de operare este pe 32 biti, OS-ul va recunoaste pana la 4 GB de RAM (indiferent de de ce memorie este instalata). Posibilitatea de a adauga mai mult de 4 GB de RAM revine doar sistemelor stabilite pe 64 biti sau mai mult.
  • Alte detalii tehnice difera de la un echipament la altul. Astfel ca aceste procese revin specialistilor din service-ul nostru.

Alte alternative pentru instalare memorie RAM:

  • Daca doriti sa mariti viteza de operare a laptopului puteti considera si o curatare laptop.

2 Comentarii, spune si tu ceva..

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

  1. buna ziua, am un laptop hp g62, si am in el memoria samsung m471b5773chs-ch9, frecventa 1333mhz si cl9, am cumparat un modul de memorie samsung m471b5173db0-yk0, frecventa 1600mhz si cl11, vreau sa stiu daca sunt compatibile si ce se va intampla cu frecventa si cu latenta.

    • A doua memorie scade frecventa la 1333mhz, astfel, ele functioneaza in dual la frecventa de 1333