Diferenta dintre un SSD si un HDD

Diferenta dintre un SSD si un HDD

Diferenta dintre un SSD si un HDDCe este un HDD ? HDD este prescurtarea de la Hard Disk Drive. Unitatile de tip HDD sunt folosite inca de la aparatia calculatoarelor. Hard disk-urile folosesc principiul magnetismului pentru a efectua operatiunile de scriere/citre iar informatia este stocata pe un plantan cu ajutorul unui brat mecanic care efectueaza efectiv operatiunile.In functie de viteza de rotire a platanului cu atat performatele hdd-ului sunt mai mari. Unitatile HDD de astazi au viteze de rotatie de 5400RPM, 7200RPM si chiar 15000RPM in cazul unor unitati de stocare pentru servere.

Avantajele unui Hard Disk Drive

Cel mai mare avantaj al unui HDD este pretul/gb de stocare care este foarte scazut, dar si durata de viata a acestuia care este una destul de mare.

Dezavantaje HDD

Sensibil la socuri mecanice;

Sensibil la socuri electrice;

Viteze reduse de scriere/citere;

La unele modele zgomot in timpul functionarii;

Ce este un SDD ?

SSD prescutarea de la Solid State Drive. O unitate de tip SSD poate fi considerata un frate mai mare a unei memorii usb (stick) cu performante ridicate. Marea diferenta intre un SSD si un HDD sunt partile mobile care in cazul SSD-urilor nu exista informatia fiind stocata pe microchip-uri de memorie. Unitatile de tip SSD efectuaza operatiunile de scriere/citire cu ajutorul unui microcontroller.

Avantaje SDD

Viteze superioare de scriere/citire;

Mai rezistent la socurile mecanice datorita faptului ca nu are parti mobile;

Dezavantaje SSD

Capacitati mai mici de stocare;

Ca si dezavantaj ar fi si pretul mai mare/gb de stocare, dar trand-ul preturilor este in scadere, deci SSD-urile devin din ce in ce mai ieftine.

Echipa PC Laptop recomanda echiparea laptopului cu unitati de stocare tip SSD pentru viteze superioare ale echipamentul.

Daca doriti un SSD PC Laptop va poate ajuta in alegerea modelului in functie de cerintele dumneavoastra. Asiguram instalarea si transferul datelor intre vechiul HDD si noul SSD .

Pentru informatii nu ezitati sa ne contactai Vodafone 0721 049 875 (Crangasi)  / Telekom 0765 941 097 (Dristor-Mihai Bravu) / 031.435.03.90 (Dristor-Mihai Bravu)

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.