Despre probleme cu camera Web

Despre probleme cu camera Web

 

Despre probleme cu camera Web

Despre probleme cu camera Web

Vom aborda in acest articol problemele care apar la utilizarea camerei web inglobate in laptop, la o intrebare a unui cititor al blogului nostru care s-a confruntat cu o problema deosebita – imagine rasturnata a camerei – si ne-a solicitat ajutotrul pentru a remedia problema. Avand in vedere ca sunt foarte multe posibilitati de defectare sau functionare incorecta a camerei web, am considerat foarte util sa le abordam intr-un articol mai cuprinzator.

 

Camera web este, in prezent, parte componenta a oricarui laptop si chiar este utilizata, atat in retelele de socializare – Facebook, Twitter – dar si in programele comunicare la distanta –  Yahoo! Messenger, Skype – cu persoane  plecate in alte orase sau tari, pretul unei asemenea „convorbiri” fiind zero, in sensul in care acesta este cuprins in plata abonamentului la internet.

 

Vom incepe cu problema ridicata de cititorul nostru: imaginea redata de camera este intoarsa.

Despre probleme cu camera web - Activare sau dezactivare din Device Manager

Despre probleme cu camera web – Activare sau dezactivare din Device Manager

Aceasta „defectiune” are mai multe cauze posibile si, evident, mai multe rezolvari. Cea mai simpla cauza a vizualizarii imaginii „cu capul in jos” este montarea gresita a camerei web de catre producator, caz intalnit in cazul unor modele de notebook-uri sau laptopuri produse de Asus, cum ar fi Asus K50C sau Asus K50E.

O alta cauza ar fi aceea ca nu este activata (dupa la instalare, in general ea fiind activata) si pentru aceasta trebuie sa mergeti pe „traseul” Control Panel – Device Manager – Imaging Devices si apoi click-dreapta pe camera listata acolo si alegere „Enable”, in caz ca este disponibil (vezi foto). Daca este disponibil „Disable” inseamna ca este activata si problema este in alta parte.

Prima data trebuie verificat daca setarile camerei sunt corespunzatoare, din programul utilitar instalat odata cu instalarea driverelor camerei, si se bifeaza Flip / Mirror Orizontal sau Vertical, functie de situatie.

Daca problema se manifesta numai in Yahoo! Messenger, se poate rezolva simplu: Messenger – Preferences – Camera Settings – tab Advenced si se bifeaza optiunea corespunzatoare pentru corectarea imaginii, Mirror / Flip Orizontal sau Vertical.

Urmatoarea cauza poate fi un driver necorespunzator sau gresit instalat. In acest caz se merge pe site-ul producatorului camerei si se descarca ultima versiune a driverului; este posibil sa fie necesara instalarea manuala (fortata) a driverului, in cazul in care sistemul de operare a instalat un driver generic si nu permite instalarea altuia considerand ca cel instalat este cel mai bun si sigur, verificat.

Dar despre asta, in urmatorul articol: Instalarea manuala a driverelor.

 Va asteptam, daca aveti întrebări, neclaritati sau doriti informatii diverse, sunati la 0763 644 629 sau 0765 941 097 si specialistii nostri va vor impartasi din experienta si cunoștințele lor vaste.

Intotdeauna, parerea dumneavoastra conteaza pentru noi si am fi bucurosi daca ne-ati lasa un comentariu (mai jos) in care sa ne comunicati parerea dumneavoastra si sa ne indicati eventuale directii in care sa mergem cu explicarea diferitilor termeni sau caracteristici sau… ce anume v-ar interesa sa gasiti pe blogul nostru.

 

S-auzim de bine!

 

2 Comentarii, spune si tu ceva..

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

  1. salut. de curand am cumparat un laptop asus vivobook destul de scump, insa dupa un timp mi am dat seama caci camera web nu este HD CI VGA :( stiu ca as putea sa folosesc o camera web HD insa nu este ceia ce imi doresc, ce eu au dori sa stiu este daca se poate schimba camera web de la laptop? multumesc

  2. la oricare convorbire cu alta persoana camera de la laptopul meu nu se deschide