Curatarea cafelei de pe tastatura

curatarea cafelei de pe tastaturaSe intampla adesea ca utilizatorii de laptopuri sa se trezeasca dimineata, ori sa fie la servici, si sa isi bea cafeaua in timp ce isi citesc mail-urile. Iar uneori, atunci cand pun cafeaua prea aproape de tastatura, ori scapa din greseala cana atunci cand este prea fierbinte, aceasta poate ajunge pe tastatura. Si cand este sa va intalniti cu o astfel de situatie este foarte util sa stiti cum sa reactioneati si cum sa realizati curatarea cafelei de pe tastatura. In mare parte, v-ati putea gandi ca problema se va rezolva doar cu ajutorul unui servetel sau a unei carpe uscate, cu toate astea sunt mai multi pasi importanti de efectuat.

Instructiuni pentru curatarea cafelei de pe tastatura:

 • Instructiuni daca lichidul nu contine zahar:
 1. Primul pas in curatarea cafelei de pe tastatura este desigur sa faceti tot posibilul sa nu reactionati impulsiv si sa va pastrati calmul. In clipa in care observati ca a cazut cafea pe tastatura, faceti tot posibilul sa intoarceti cat mai repede laptopul cat sa se scurga o mare parte din lichid pe masa (spre ex.). Astfel, sansele vor creste ca orice substanta sa ajunga la vreun circuit. Cafeaua va afecta mai putin obiectul pe care era pozitionat decat laptopul in sine, deci nu ezitati sa faceti asta.
 2. Al doilea pas este sa absorbiti restul vizibil de cafea cu un prosop, iar apoi sa pozitionati prosopul pe o suprafata dreapta cat sa puteti pune laptopul deschis in V cu tastatura in jos, pe el. In acest fel, orice picatura ramasa se va scurge in directia potrivita. Va trebui sa lasati echipamentul astfel peste noapte ca totul sa se usuce.laptop in v
 • Instructiuni daca lichidul contine zahar:
 1. Asta este cea mai periculoasa situatie in care va puteti afla iar curatarea cafelei de pe tastatura va fi mai greu de efectuat. Astfel ca cel mai bine ar fi sa inchideti repede laptopul si cu ajutorul unui prosop sa absorbiti cat puteti din cafea. Aceasta nu se va absorbi in totalitate caci zaharul va incepe sa se intareasca/lipeasca de taste si de carcasa (mai ales daca lichidul este fierbinte). 
 2. Odata absorbita cafeaua, luati vata ori betigase de ureche, imbibatile usor in lichid de curatat geamuri si incercati sa curatati printre taste. Daca vi se pare imposibil, va trebui sa scoateti cat de curand cateva taste cat sa aveti loc. Curatati astfel orice urma de cafea ramasa.
 3. In final lasati sa se usuce.

Observatii:

 • Daca observati ca apar probleme iar curatarea cafelei de pe tastatura nu a fost indeajuns, atunci apelati la service-ul nostru.

2 Comentarii, spune si tu ceva..

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

 1. Aceleasi instructiuni pot fi folosite si daca am scapat suc pe tastatura?

  • Instructiunile pot fi folosite pentru aproape toate tipurile de lichide. Dar si in cazul in care ai varsat suc, caci si el contine zahar. Pentru ce ai tu nevoie, citeste al doilea set de instructiuni.