CUM FOLOSESTI UN SSD M.2 IMPREUNA CU UN HARD DISK SATA?
Tocmai ce ti-ai cumparat un SSD M2 , il montezi, deschizi computerul, dar hard disk-ul tau secundar nu mai este recunoscut. Stim, nu este cel mai frumos moment din viata, nu-i asa? In acest articol vei invata cum sa rezolvi problema singur!
CE ESTE UN SSD M.2?
Un SSD M2 este defapt un SSD(Solid State Disk) de dimensiuni mai mici decat dimensiunea traditionala a unui SSD SATA. Este foarte bine de stiut ca un SSD M2 se va misca mai rapid decat un SSD traditional. De asta si pretul este mai mare. Acesta poate fi bazat pe SATA, PCIe cu suport NVMe sau pe baza de PCIe fara suport NVMe. Un SSD M.2 cu suport NVMe ofera chiar de 5 ori mai multă latime de banda decat modelele SATA M.2. Un M2 ofera performante mai bune în sarcinile cheie, cum ar fi transferuri de fisiere, editare video sau foto, transcodare. Daca pana acum nu ai folosit un SSD M.2 iti recomandam sa incerci, ti-am pregatit aici unul dintre cele mai bune SSD-URI M2 de pe piata!
DE CE NU IMI RECUNOASTE HDD-UL SECUNDAR CAND CONECTEZ UN M.2?
Problema aceasta este una foarte comuna, dar esti ca esti in locul potrivit! Astazi te invatam cum sa iti rezolvi problema aceasta singur, acasa! De obicei, atunci cand iti montezi un SSD M.2 si ai un alt SSD sau Hard Disk SATA secundar conectat, este foarte posibil ca acesta sa nu mai fie recunoscut in prezenta unui SSD M.2. Banuiesc ca asta este si problema ta din moment ce esti aici. Majoritatea placilor de baza ce suporta un M.2 prezinta aceasta ”problema” deoarece un SSD M.2 foloseste inclusiv banda de latime a porturilor SATA 5/6, ceea ce duce la dezactivarea acestor porturi, aceasta problema este intalnita la majoritatea placilor de baza, insa exista si placi de baza ce nu dezactiveaza porturile respective.
CUM REZOLV PROBLEMA?
Rezolvarea este una simpla, tot ce ai de facut este sa te calmezi daca ai nervi, nu este un capat de drum. Aceasta problema este remediabila mult mai simplu decat iti inchipui, si nu necesita cine stie ce abilitati de ninja. Ce trebuie sa faci este sa deconectezi cablul SATA din ultimele porturi, si sa le conectezi printre primele porturi SATA. De obicei in cazul in care ai o placa de baza cu 6 porturi SATA sunt dezactivate porturile 5/6, restul de porturi fiind functionale, dar in cazul in care placa de baza are 8 porturi SATA, sunt dezactivate porturile SATA 7 si 8, restul fiind functionale.
Daca problema persista sau ai orice alta problema, te asteptam in service oricand in timpul programului pentru o diagnoza profesionala!
SSD M.2 SSD SATA TRADITIONAL