Alte consideratii despre extensiile browserelor
Alte consideratii despre extensiile browserelor consider ca sunt necesare datorita multiplelor cauze care, cumulate sau nu, duc la incetinirea substantiala a vitezei de procesare a computerului, extensiile fiind, de departe, cea mai frecventa cauza a acestei alterari a performantelor, care se datoreaza, ciudat, tocmai dorintei de imbunatatire a navigarii cu diferite browsere.
Extensiile browserelor sunt deosebit de utile dar, ca in toate domeniile, utilizate cu masura, altfel fac mai mult rau decat bine! Evident ca cea mai buna atitudine fata de aceste extensii este determinarea impactului pe care acestea il au asupra vitezei browserului respectiv, materializata, desigur, prin viteza de incarcare a paginilor, dar, atentie, mai intai trebuie verificata viteza reala a internetului, furnizorii acestui serviciu putand face surprize – uneori fara voia lor – in aceasta privinta!
Dupa ce am vazut cum putem vedea cantitatea de memorie pe care o consuma browserele Google Chrome si Mozilla Firefox, trebuie sa mentionam cate ceva si despre Internet Explorer, pentru ca si acesta are destul de multi utilizatori. Acest browser de la Microsoft nu ne permite sa vedem cata memorie consuma fiecare extensie, dar, in schimb, ne ofera timpii de incarcare a fiecarui add-on, ceea ce ne permite sa apreciem care dintre ele sunt mai „devoratoare” de memorie, pentru ca este logic sa consideram ca un timp mai lung de incarcare corespunde unei cantitati mai mari de memorie utilizata!
Pentru sistemele moderne, doua – trei extensii nu afecteaza perceptibil performantele sistemului, de aceea suntem tentati sa instalam cat mai multe, fara sa tinem cont de inca un fapt: chiar daca un computer se comporta foarte bine cu un browser care are activate, sa zicem 8 extensii, dar extensii „compatibile”, ca sa zic asa, pentru ca o anumita combinatie de extensii sa fie „catastrofala” pentru performantele computerului, putand duce, in extremis, la blocarea acestuia. Ce este de facut in acest caz? Daca sunteti curiosi sa aflati, cititi si articolul de maine, intitulat „Lansarea in Safe Mode a browserelor”.
In caz ca aveti nevoie de informatii, sau daca aveti vreo problema „imposibila”, va asteptam la noi la sediu – str. Vintila Mihailescu nr. 7, daca locuiti in zona Crangasi, sau str. Racari nr. 14, bloc 44, sc. 1, ap. 3, daca locuiti in zona Dristor – pentru a o rezolva si pentru a va informa despre ofertele noastre, care sunt foarte avantajoase! Va putem asigura inclusiv montajul unui device, daca il achizitionati de la noi.
Nu uitati sa sunati inainte la telefon 0763 644 629 (Crangasi) sau 0765 941 097 (Dristor)!
[Daca nu vi se raspunde, insistati, pot exista probleme cu furnizorul de telefonie mobila]
Intotdeauna, parerea dumneavoastra este importanta pentru noi si am fi bucurosi daca ne-ati lasa un comentariu (mai jos) in care sa ne spuneti parerea dumneavoastra si sa ne indicati eventuale directii in care sa mergem cu explicarea diferitilor termeni sau caracteristici sau… ce anume v-ar interesa sa gasiti pe blogul nostru.
Pe maine!