Obiecte care se pot realiza prin imprimare 3D
Obiecte care se pot realiza prin imprimare 3D: jucarii, haine, lentile, proteze, carcase de telefon, ceasuri, chitare, roboti, prototipuri diverse, biciclete, trotinete, piese de schimb pentru utilaje si autoturismelor si in medicina (oase, cartilaje, tendoane) sau constructii, in principiu cam orice, cu conditia sa ai materialul potrivit si, evident, softul necesar. A, era sa uit, Ivan Sentch – programator din Noua Zeelanda – a dorit sa-si construiasca o masina de epoca in valoare de 1.000.000$ – Aston Martin DB4 model 1961! Pentru ca nu avea la indemana un motor si o transmisie originale, foloseste ca model motorul si transmisia de la Nissan Skyline J .
Dintre obiectele mai „normale” care se pot construi sau chiar s-au construit, vom vedea in cele ce urmeaza cateva.
Scott Summi si-a construit o chitara acustica din poliamida, care a inlocuit cu succes lemnul exotic. Ce va spune asta? Ca orice fan sau instrumentist pasionat de chitare isi poate construi foarte usor o copie identica dupa chitara „idolului” sau!
Un ceas foarte interesant si decorativ (vezi foto) se poate construi foarte usor urmand instructiunile – este compus din trei parti printate plus mecanismul; poate fi achizitionat si gata facut, cu suma de 50$.
Se pot costrui, de asemenea, jucarii pentru copii dar si obiecte utile, cum ar fi o bicicleta (vezi si foto)! Aceasta poate avea o forma cu totul deosebita – in functie de imaginatia fiecaruia – dar este foarte usoara, astfel incat copilul va fi foarte fericit ca o poate ridica si se si poate plimba cu ea. Materialul folosit (de tip naylon) de cei care au creat prototipul din fotografie (firma Airbus Defence and Space) afirma ca acesta este cu 65% mai usor ca otelul si la fel de rezistent.
Deja s-au realizat si multe alte obiecte utile omului, printre care si articole de imbracaminte, incapandu-se – intr-un fel este de inteles – cu… bikini! 🙂 Acestia sunt deosebit de confortabili si devin si mai si dupa ce se intra in apa, doar ca sunt nitel cam scumpi: 200-250$. Viitorul insa arata foarte bine daca ne gandim ca este suficient sa trimitem designer-ului vestimentar numai datele noastre biometrice si acesta ne va crea articole de imbracaminte care sa ne vina perfect.
Si medicina beneficiaza de avantajele extraordinare pe care le aduce aceasta tehnologie, nenumarate obiecte care se pot realiza prin printare 3D asigura o serie de „piese de schimb” penrtu oameni (deja s-a printat o mandibula care a fost implantata unei persoane in varsta de 83 de ani!), dar se poate utiliza si pentru crearea de material didactic pentru studentii la medicina, scutindu-i pe acestia de a studia anatomia utilizand cadavre!
Din ce ati citi pana acum, despre obiecte care se pot realiza prin imprimare 3D, va puteti face o imagine asupra viitorului acestei tehnologii „SF”, iar daca nu sunteti pe deplin convinsi, cumparati-va o imprimanta 3D de la eMag – „adresa” exacta o aveti in articolul „Cum se realizeaza imprimarea 3D”. Succes!
In caz ca aveti nevoie de informatii, sau daca aveti vreo problema „imposibila”, va asteptam la noi la sediu – str. Vintila Mihailescu nr. 7, daca locuiti in zona Crangasi, sau str. Racari nr. 14, bloc 44, sc. 1, ap. 3, daca locuiti in zona Dristor – pentrua o rezolva si pentru a va informa despre ofertele noastre, care sunt foarte avantajoase! Va putem asigura inclusiv montajul unui device, daca il achizitionati de la noi.
Nu uitati sa sunati inainte la telefon 0763 644 629 (Crangasi) sau 0765 941 097 (Dristor)!
[Daca nu vi se raspunde, insistati, pot exista probleme cu furnizorul de telefonie mobila]
Intotdeauna, parerea dumneavoastra este importanta pentru noi si am fi bucurosi daca ne-ati lasa un comentariu (mai jos) in care sa ne spuneti parerea dumneavoastra si sa ne indicati eventuale directii in care sa mergem cu explicarea diferitilor termeni sau caracteristici sau… ce anume v-ar interesa sa gasiti pe blogul nostru.
Pe maine!