Organizarea fisierelor unui laptop
Daca dati o scanare de virusi, veti vedea ca, intr-un sfarsit, dupa un timp destul de indelungat, se afiseaza raportul, pe care daca-l cercetati putin, veti vedea ca in tot acest timp, proggramul antivirus n-a stat degeaba, a scanat cateva sute de mii de fisiere! Bineinteles, sunt cateva mii de fisiere ”implicite”, ca sa zic asa, apartinand sistemului de operare sau programelor instalate, dar majoritatea sunt fisierele noastre personale, fie ele melodii sau fotografii, videoclipuri sau filme, fisiere text sau prezentari PowerPoint! Si iarasi zic, este imposibil sa nu fi spus ceva vorbe de „beep” cand am avut nevoie repede-repejor un fisier anume. Cum sa-l gasesti rapid printre atatea si atatea fisiere, ce se gasesc in doar 4 Dosare (in engleza: Foldere): Documents, Music, Pictures si Videos. Este foarte clar ca trebuie neaparat sa faci un pic de ordine printre ele si, mai jos, voi incerca sa dau niste idei despre cum se pot ordona documentele personale astfel incat sa le putem
foarte usor gasi in computer.
In primul rand, este extrem de recomandat sa se partitioneze hard disk-ul, iar fisierele personale sa fie salvate in a doua partitie si nu in partitia in care este instalat sistemul de operare. Acest lucru are avantajul – esential, zic eu – ca in cazul in care sistemul va fi virusat si va trebui reformatat hard disk-ul si reinstalat sistemul de operare, fisierele personale nu vor fi afectate, nu vor trebui mutate si este posibil chiar sa nu fie atacate de virus.
In aceasta a doua partitie, fisierele nu se salveaza „la gramada” ci in Dosare, in multe Dosare, cu nume cat mai sugestive si cu mai multe „Capitole” sau „Sub-Dosare. Exemplu: un Dosar poate fi Foto, cu sub-dosarele Poze concediu mare, Poze Reveillon, Poze bebe si, daca nu va e prea greu, ar fi indicat sa se consemneze si o data pentru ca este posibil sa fie mai multe Dosare „Poze concediu la mare”. Astfel, un Dosar bine clasificat ar aparea astfel: „2015.08.14 – Poze concediu la mare”. Daca este prea „peste mana”, puteti crea dosare anuale: 2015, 2016… si in ele sa amplasati Dosarele respective. In cadrul acestor dosare puteti salva Filele (in engleza: Files) pe care le puteti ordona ori alfabetic ori, daca va intereseaza si o oarecare cronologie, le puteti numerota: 1 – Referat despre muntii Romaniei; 2 – Lucrare de Licenta; 3 – Grafice pentru lucrarea de licenta etc.
Recomandarea esentiala pentru organizarea fisierelor unui laptop: puneti nume cat mai sugestive! Vor fi mult mai usor de gasit in cautari, chiar si cu „search”.
Doriti sa stiti cate ceva despre… Laptopul pentru toti? Cititi articolul urmator…
Pentru orice sfat, nu asteptati sa ajungeti in impas, sunati la unul dintre telefoanele: 0721 049 875 si 0763 644 629 si veti fi consiliat profesional si prompt.