Laptopul-telefon
Ideea aceasta geniala nu este tocmau noua, ASUS avand deja o tentativa prin 2011: ASUS PadFone, care este un telefon care intra intr-o tableta. Telefonul era unul obisnuit, cu display qHD Super AMOLED cu Corning Gorilla Glass, de 4,3” si 960 x 540 pixeli, cu procesor Snapdragon S4 la 1,5 GHz, video Adreno 225 si o memorie RAM de 1 GB. Memoria interna este de pana la 64 GB dar poate fi extinsa prin intermediul unui card microSD, iar conectivitatea la internet este asigurata atat prin Wi-Fi 802.11b/g/n cat si prin 3G. Tableta care il inglobeaza (PadFone Station) nu este practic o tableta intrucat este lipsita de hardware-ul necesar, insa il foloseste pe cel al smartphonului si se transforma intr-o veritabila tableta de 10.1”, display WXGA TFT cu rezolutie 1280 x 800, cu boxe incorporate de inalta calitate SonicMaster, si porturi micro-USB si HDMI. Mai mult, exista posibilitatea de a se transforma in laptop, prin atasarea unei tastaturi. Sistemul de operare este, desigur Android 4.0 Ice Cream Sandwich! Telefonul cantareste 129 g. cu baterie cu tot, iar Station Dock-ul 724 g. Utilizatorii mai pot utiliza si un creion capacitiv – PadFone Stylus.
Seed este proiectat de catre un student de la Universitatea din Cape Town, pe nume Nick ROUT si este bazat pe sistemul de operare LINUX UBUNTU. Acest telefon are posibilitatea de a fi andocat nu numai intr-o tableta ci si intr-un laptop, desktop si, foarte interesant, chiar intr-un televizor! Pentru primele doua dispozitive nu sunt necesare dispozitive auxiliare, ele putand fi andocate direct, in vreme ce pentru celalalte este necesara existenta unui Handset.
Smartphonul are un display de 4,5”, rezolutie HD, 4GB de RAM si 128 GB memorie interna, toate utilizate de un procesor Snapdragon 805. Alimentarea este asigurata de o baterie de 4400 mAh pentru tableta si de una de 2400 pentru handset.
De retinut ca autorul proiectului a platit din banii personali costurile dar intentioneaza sa intreprinda o campanie de crowd funding, cel mai probabil prin Indiegogo sau Kickstarter, asa incat este previzibil ca va mai trece ceva timp pana vom vedea laptopul-telefon pe piata, si ceva mai milt pana il vom gasi in Europa.
Pentru informatii de orice fel, sunati la numerele de telefon 0721 049 875 si 0763 644 629 si veti primi sfaturi competente si prompte! Nu uitati: in noi, aveti un bun prieten la nevoie!
Va asteptam, singuri sau cu laptopul, sau chiar cu laptopul-telefon!
Consultarea este gratuita iar tratamentul pentru vindecare, cu costuri minime.