Laptop HP Probook 470 G3 Intel Core i5-6200U , defect

Formular intrebare – Service Laptop BucurestiCategorie: Laptop HPLaptop HP Probook 470 G3 Intel Core i5-6200U , defect
Plaisanu Oliviu asked 9 luni ago

Buna ziua,
Am un laptop HP Probook 470G3, care a avut urmatoarele simptome:

  • la un moment dat, in timpul functionarii cu incarcatorul legat, laptopul nu mai incarca bateria. Am verificat incarcatorul, testat, ok.Am incercat cu bateria scoasa, doar cu incarcatorul legat – nu pornea, nu se aprindea niciun led. Am pus bateria la loc, acesta a pornit fara probleme.  Laptopul a functionat pana la epuizarea totala, apoi nu am mai reusit sa-l repornesc.
  • Marea mea greseala(puteti citi PROSTIE) a fost sa ma duc la un service din orasul in care locuiesc (Craiova). Dupa 3 zile vazand ca nu ma contacteaza cu diagnosticul m-am dus la el sa vad in ce stare se afla. Cu stupoare am aflat de la acesti…..nemeseriasi ca , vezi doamne, controllerul IO(Nuvoton NPCE586HA0MX) ar fi defect, trebuie o alta placa de baza sau controllerul luat de pe o placa identica. Cu seninatate mi-au spus ca au facut niste “scurturi” pe pinii controllerului sa vada daca se aprind ledurile de power???!!! Le-am zis sa mi-l faca la loc si sa-l iau. Dar, am constatat ca acesta nu mai functiona DELOC, nici macar pe baterie, ca inainte. Am aplelat la un alt service din Craiova care , zic ei, ca mi-au intepartat scurturile facute anterior, dar diagnosticul a fost acelasi . Alt multicontroller IO….Sunt convins ca laptopul era reparabil usor daca apelam la dvs de la inceput, dar…….
  • Va rog sa ma sfatuiti ce e de facut , se poate repara? Versiunea cu alta placa de baza(model DA0X63MB6H1 rev: H) , cade, este foarte scumpa si nu renteaza.
  • Va multumesc
1 Answers
Cristian answered 9 luni ago

Buna ziua ! Putem incerca reparatia placii de baza. Costurile ar fi de circa 280 RON + costurile de transport 25-30 RON. Completati formularul de service https://pclaptop.ro/trimite-in-service/ si va contacteaza colegi.
Cu drag,
Echipa PC Laptop.ro