Cel mai tare laptop pentru jocuri
Cand auzim de laptop pentru jocuri, ne gandim automat la o placa grafica buna, foarte buna si… foarte scumpa. Da, dar cat de scumpa poate fi o placa grafica de laptop, in situatia in care un laptop bun pentru gaming poate depasi 10.000 lei (100 milioane lei vechi!). Ei bine, nu este vorba numai de placa grafica. Laptopurile de gaming formeaza o categorie aparte, un segment, o nisa in marea masa a proprietarilor de laptopuri sau ultrabook-uri usoare, ele ne-fiind nici usoare, nici subtiri, nici foarte frumpase si nici cu o mare autonomie dar costand o mica avere! Si utilizarea este diferita de a laptopurilor „de rand”, ele fiind portabile intre doua locatii (acasa la un prieten, pentru a juca un joc in retea), pentru ca autonomia relativ mica nu permite sa stai o zi intreaga in parc jucand un joc.
Acestea fiind spuse, este evident ca laptopurile pentru jocuri sunt concepute special pentru acest scop, pretul nefiind un criteriu limitativ. Deci…
Cel mai tare laptop pentru jocuri este, in acest moment, Gigabyte P37X, un laptop de aproximativ 11.000 lei, cu diagonala de 17,3” si o greutate de 2,7 kg.! Toate componentele sunt de top, cele mai performante la ora actuala. Procesorul este un Intel Core i7-4720HQ in capsula Haswell, tactat la 2,6 GHz. si 3,6 GHz, in modul Turbo, memoria RAM este de 16 GB DDR3 iar placa videoGeForce GTX980M are nu mai putin de 8 GB GDDR5. Un alt atu important este display-ul cu tehnologie IPS, cu rezolutie de doar 1080p insa 4K (rezolutii superioare sunt la modelul P35, dar acesta are caracteristici mai slabe), care se comporta excelent la jocuri de tehnologie 4K, afisand foarte multe detalii. De asemenea mai exista varianta de a conecta un monitor extern, prin portul DisplayPort 1.2. Ca si caracteristicile de pana acum, solutiile de stocare sunt si ele extraordinare, pornind de la doua SSD-uri in Raid si o unitate optica, si terminand cu doua hard disk-uri clasice de 4 sau 5 TB. Solutia optima ar fi doua SSD-uri mSATA de 128 GB (max. 512 GB), un hard disk normal de 1 TB si un DVD. Conectivitatea este atat prin port normal cat si wireless 802.11ac si adaptor Intel 7260 2×2 pentru internet, mufa HDMI si mini DisplayPort pentru ecran extern, iesiri D-Sub, 2 x USB 3.0 si 2 x USB 2.0, cititor de carduri, mufa pentru casti dar si o pereche de speak-ere de 1,5W sub ecran si o camera HD deasupra.
Mai dispune de o incuietoare Kensington.
Carcotasii pot comenta ca este putin cam zgomotos dar… ce joc se joaca in liniste?
Daca sunteti in situatia de a achizitiona un laptop, dar nu sunteti 100% siguri ca alegerea dumneavoastra este cea mai buna, puteti apela cu incredere la 0763 644 629 sau 0765 941 097 si vom consilia in mod profesional, cu argumente „pro” si „contra”.
Va asteptam!